Тимошенко стане лаборантом, хоч їй радили іти в прокурори

Вівторок, 25 січня 2005, 14:01
В.о. прем'єр-міністра України Юлія Тимошенко вважає, що потрібно призначити нового генерального прокурора.

Про це вона заявила в інтерв'ю "Российской газете".

"Зараз потрібно призначити на посади чесних людей, у тому числі нового генерального прокурора, котрий не стане виконувати чиєсь замовлення й розділяти "справи" на резонансні й не дуже. Він повинен припиняти будь-яке беззаконня, розкривати "справи" про розправи над політиками й журналістами. Прокуратура зобов'язана з'ясувати, хто отруїв Ющенка, кому це було вигідно", - сказала Тимошенко.

Як повідомлялося раніше, поновлений у грудні минулого року рішенням суду на посаді генпрокурора Святослав Піскун заявляв, що він "завдяки Тимошенко встав з колін" під час "помаранчевої революції", і у нього до неї "ніяких питань немає". Під час попередньої каденції Піскуна на посаді генерального прокурора проти Тимошенко було заведено 250-томну кримінальну справу.

"Я знаю імена людей, які багато зробили для того, щоб країна не жила нормально. Я з ними не буду розбиратися, хоч люди мені кажуть: навіщо вам прем'єрство, станьте генеральным прокурором, буде більше толку. Нова влада відрізнятиметься рівним ставленням до всіх учасників політичних і економічних процесів", - додала вона.

Тимошенко впевнена, що депутати підтримають її кандидатуру, і підкреслює, що її призначення не суперечить принципу розділення бізнесу й політики.

"Я залишаюся лідером партії "Батьківщина", у ній понад 200 тисяч осіб. Але я - не підприємець. У мене свого бізнесу немає, мій шлях - політика. Я хочу бути справжнім чиновником і пропоную бізнесменам: "Відвикайте від хабарів, не носіть в кабінети гроші, платіть лише податки", - сказала вона.

"Я впораюся з посадою прем'єра. Перше, що нам потрібно зробити, - зруйнувати порочне коло, коли влада створює можливість для тіньових заробітків, а потім за ці гроші приводить людей нагору. Треба ретельно перевірити силові структури.

Мають бути ухвалені закони, які визначать парламентську опозицію як повноцінного контролера влади. Вона повинна отримати нові права й обов'язки, призначати керівництво рахункової палати, контролювати бюджетну сферу й бути ініціатором кримінальних справ, якщо влада порушує закон", - перелічила завдання в.о. прем'єр-міністра.

За її словами, "Україна може стати світовою лабораторією, у якій будуть випробувані нові стандарти життя", а нова влада "буде уважно ставитися до всіх регіонів України".

На запитання, із чим вона пов'язує самогубство міністра транспорту Георгія Кірпи, Тимошенко відповіла: "Зі звичайним людським страхом. Я знаю, що це таке".

Вона припустила, що "у транспортному відомстві буде виявлено масу порушень".

"Якщо хтось думає, що фінансові документи можна спалити або з'їсти, то я запевняю: вони не горять. Ми все знайдемо, і чиновники дадуть відповідь за свої справи", - підкреслила Тимошенко.

Читайте також:

Перший візит Ющенка. Погляд з Москви

Тимошенко допомогла Піскунові піднятися з колін

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування