Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичці згортають намети, Вітренко хоче імпічмент Ющенку

Вівторок, 25 січня 2005, 15:31
Близько 3 тис. прихильників Віктора Януковича проводять на площі Нахімова в Севастополі мітинг, протестуючи проти визнання Віктора Ющенка президентом України.

Учасники мітингу тримають у руках російські прапори, символіку партії "Російський блок", Прогресивної соціалістичної партії, а також символіку громадської організації "Російська громада Севастополя".

Також, у них в руках гасла: "Навіки з Росією", "Російській мові - державний статус", "НАТО не бути в Севастополі", "Севастополь був, є й буде російським". Учасники акції тримають у руках портрети президента Росії Путіна, лідера ПСПУ Вітренко та Януковича.

Вітренко закликала учасників акції не визнавати результати переголосування 2 туру виборів президента, організовувати страйкові комітети, проводити пікети біля органів місцевої влади з метою, щоб міська рада ухвалила рішення про невизнання перемоги на виборах президента Ющенка.

Вітренко закликала ініціювати імпічмент Ющенку й провести референдум щодо федеративного устрою України.

Представники партії "Російський блок" заявили, що вони мають намір створити разом із ПСПУ коаліцію під назвою "Навіки з Росією", яку очолить Вітренко.

Протестанти також вимагають надання російській мові статусу державної, а також державотворення разом з Росією та Білоруссю. При цьому, Вітренко сказала, що ПСПУ виступає не за союз конкретно із президентом Росії Путіним, а за союз із Росією та Білоруссю.

Вона також заявила, що починаючи з переголосування 2 туру виборів чисельність членів ПСПУ зросла приблизно вдвічі і наразі становить близько 10 тис. осіб.

В свою чергу в Херсоні прихильники Януковича згорнули наметове містечко, повідомив представник обласної організації ПСПУ: "Влада не забороняла нам перебувати на площі, але погіршилася погода, а в наметах неможливо жити при мінусових температурах", - сказала вона.

З її слів, за час роботи наметового містечка була зібрана велика кількість підписів на підтримку Януковича й проведення референдуму про федералізацію України. Кількість зібраних підписів представник ПСПУ не оголошує.

Як вона стверджує, представники облорганізації Партії регіонів і колишніх виборчих штабів Януковича під час роботи наметового містечка не приєдналися до них, практично не з'являлися на мітингах і майже не допомагали матеріально.

Проте вона повідомила, що обласна організація ПСПУ має намір проводити мітинги на підтримку Януковича щосуботи.

Також містечко прихильників Януковича було згорнуто на площі Леніна в Маріуполі через звернення Януковича до своїх прихильників згорнути наметові містечка й через зниження температури повітря, повідомив голова громадської організації "Народна ініціатива" - організатора містечка - Павло Усенко.

З його слів, за час роботи наметового містечка було зібрано 59,7 тис. підписів на підтримку Януковича й проведення референдуму про федералізацію України.

Усенко додав, що у всіх 4 районах Маріуполя будуть стояти намети для збору підписів на підтримку Януковича й проведення референдуму. "Вранці будемо ставити, а ввечері забирати намети", - сказав він.

Українські новини

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
Усі новини...