Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Куніцин скаржиться на Кучму, який змушував його роздавати землю

Вівторок, 25 січня 2005, 18:47
Глава кримського уряду Сергій Куніцин стверджує, що Рада міністрів АРК ухвалила постанову про скорочення площі Ялтинського заповідника на 350 га під тиском указу президента Леоніда Кучми.

Як відомо, генпрокуратура порушила справу за фактом незаконного продажу декількох курортних комплексів у Криму без дозволу Фонду державного майна

"Ми наполягали, щоб були підписані (документи), у першу чергу в Києві, - цитує слова Куніцина Служба новин "Хвиля".

"Тільки після того, як вони були підписані, ми виконували Указ президента. Ми ж не самі його придумали, цей документ. Ніколи б на нього не пішли", - сказав глава кримського уряду, повідомляє Обком.

Видання відзначає, що в понеділок Рада міністрів АРК задовольнила протест, винесений генпрокуратурою на рішення кримського уряду про передачу земель Ялтинського заповідника комерційним структурам.

Даною постановою Радмін АРК у жовтні 2004 року незаконно було передано в користування 6-ти комерційним структурам більше 300 га земель, які належали Ялтинскому гірничо-лісовому заповіднику.

Перевіркою Генпрокуратури було встановлено, що всі 6 фірм, які повинні були одержати землі Ялтинського заповідника - фіктивні й прописані в Києві.

Відповідно до жовтневої постанови Радміну, площа Ялтинського гірничо-лісового заповідника зменшувалася з 14 526 га до 14 176, а різницю, за даними прокуратури, планувалося виділити в оренду різним юридичним особам.

"Земельні ділянки надають фірмам, жодна з яких не зареєстрована в податковій", - повідомив начальник відділу прокуратури АРК Олег Демченко.

У той же час Генеральна прокуратура порушила кримінальні справи проти посадових осіб Державного управління справами за фактом незаконного продажу декількох курортних комплексів у Криму без дозволу Фонду державного майна й наступного перерахунку коштів до Держбюджету.

Як повідомили агентству "Новини – Україна"
у прес-службі Генпрокуратури, про це журналістам сказала заступник генерального прокурора Тетяна Корнякова на виїзній розширеній нараді колегії Генпрокуратури в Криму.

За словами Корнякової, особи, проти яких порушені кримінальні справи, звинувачуються в тому, що вони без узгодження із ФДМ уклали з комерційною фірмою договір про продаж на неконкурентній основі об'єктів нерухомого майна санаторію "Дніпро".

Як повідомив заступник генпрокурора, що в результаті протиправних дій даних працівників ДУСі, бюджет втратив близько семи мільйонів гривень ($1,32 мільйона)

У такий же спосіб, за словами Корнякової, посадові особи Держуправління справами незаконно реалізували фірмі "Синтез-Плюс" нерухоме майно санаторію "Україна", у результаті чого держбюджет втратив близько п'ятнадцяти мільйонів гривень ($2,83 мільйони).

На початку 2005 року в Крим прибула слідча група Генпрокуратури України на чолі з Тетяною Корняковою, яка перевіряла дотримання норм земельного й природоохоронного законодавства в Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: