Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ПОВІДОМИВ, ЩО БУДУТЬ СУДИТИ НАЧАЛЬНИКА НАРУЖКИ, ЯКИЙ СТЕЖИВ ЗА ГОНГАДЗЕ

Вівторок, 25 січня 2005, 20:22
Президент Віктор Ющенко повідомив, що кримінальна справа проти начальника наружки МВС Олексія Пукача, який стежив за Георгієм Гонгадзе, передана до суду.

На прес-конференції в Раді Європи Ющенко сказав, що про це йому повідомив генпрокурор.

"У мене була зустріч з генпрокурором, де я висловив бажання, щоб у справі Гонгадзе найближчим часом була поставлена крапка. Щоб справа була передана до суду, щоб всі, хто бажає слідкувати за процедурою суду, могли це зробити. Щоб це був публічний процес", - сказав Ющенко.

"Генпрокурором відповів – буквально сім днів тому – що "сьогодні направлено до суду дві справи, які мають пряме відношення до справи Гії Гонгадзе". Одна справа торкається генерала Пукача, друга справа – я не знаю, як їй дати формальне ім’я", - додав Ющенко.

"Я розумію, що це не повна відповідь, а початок для формування відповіді", - зазначив він.

Ющенко сказав, що наступний тиждень хоче "почати з зустрічі з мамою Гії, і я бажаю обсудити всі обставини цієї справи".

На питання, чи буде суд над Кучмою, Ющенко сказав: "Ми можемо перемогти, коли доведемо, що в Україні працює закон – незалежно, чи президент це або бізнесмен. Інша дорога є просто хибною".

Але західний журналіст перебив Ющенка, оскільки він не дав конкретної відповіді. Ющенко все одно сказав: "По всіх фактах порушення закону ми вчинятимемо по закону – чи це стосується Кучми, Криворіжсталі або інших".

Під час прес-конференції Ющенко також уникнув відповіді на питання, що йому сказав Путін стосовно кримінальної справи проти Тимошенко в Росії.

"Я поставив питання по Юлії Володимирівні Тимошенко так, як воно мене цікавило. І я отримав ту відповідь, яка була для мене достатня і коректна по відношенню до Тимошенко", - сказав Ющенко.

Українська правда, Страсбург


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування