Ющенко шарахнув Тимошенко по своєму літаку і в нього відірвало крила?

Вівторок, 25 січня 2005, 21:36
Екс-заступник голови виборчого штабу Віктора Ющенка Роман Безсмертний вважає, що висунення Юлії Тимошенко на посаду прем'єра завдало удару по створенню єдиної партії на основі блоку ""Наша Україна".

Про це він сказав в ефірі 5-го каналу.

Пояснюючи свою слова про Тимошенко-"шантажистку" Безсмертний сказав, що останні два тижні йому доводилося чути на Майдані, що з нього ніхто не піде, поки "одна особа" не стане прем'єром.

"Спочатку мене це здивувало, але потім я згадав як обмінювалися заяви до партії "Батьківщина" за якісь-то речі, згадав ці прес-конференції з приводу договору, про який ніхто не знав. Сам договір такий є неприродній з точки зору того середовища, у якому ми працювали 2 чи навіть 3 останні роки", - зауважив він.

"Я вважаю, що цей факт шантажу з вуст аферистичної особи не додає консолідації суспільству і парламенту України, про що ми так багато печемося", - додав Безсмертний.

За його словами, "можна використати авторитет президента й пройти". "Але мене цікавить, що буде через півроку, рік, через п’ять і через десять. А перспектива з точки зору вчорашнього дня (призначення Тимошенко), для мене зрозуміла. Тому я хочу сказати це й запобігти тим проблемам, які можуть виникнути", - сказав Безсмертний.

За його словами, був кращий кандидат у прем'єри, але Безсмертний відмовився називати його ім'я, лише зазначивши, що називав її Ющенку.

Безсмертний також розповів, що він був проти створення спільного блоку на вибори разом з Тимошенко, але не захотів, бо подібна заява з його боку тоді б виглядала як "зрада".

Говорячи про існування угоди між Тимошенко, Безсмертний визнав її існування, але зазначив, що дізнався про неї лише в понеділок. При цьому він відзначив, що угода була двостороння і Тимошенко брала зобов’язання по результатах виборів у шести регіонах.

"Говорити про перемогу в цих регіонах зараз смішно, там навіть було погіршення результату, який мали до того. Я розумію, що то було складне завдання, але коли підписувався договір слід було думати і про іншу складову", - зазначив він.

На питання, чому Ющенко висунув кандидатуру, Безсмертний припустив, що після тривалих переговорів Ющенко вирішив сам пропонувати кандидатури й дивитися, яка буде реакція.

На запитання, яка була реакція соратників Ющенка Безсмертний зауважив, що "не допускає, щоб на 18 годині вступу на посаду так опинилося, що частина фракції пішла в опозицію".

"Тому що з президентом доведеться працювати 10 років, а тут прожили вже 2,5 і пережили дуже складно", - додав він.

Безсмертний не назвав, скільки членів "Нашої України" будуть проти Тимошенко.

На запитання про майбутнє партії Ющенка, яку доручили створювати Безсмертному, він сказав, що "реакція на вчорашнє призначення була така, що здалося, що йому слід написати листа президенту і відмовитися від виконання доручення".

"Коли мені вдалося вже підняти цей літак з землі і він полетів, то вчора шархнули так по ньому, що я думав, що в нього крила повідлітають. Я маю на увазі крила у вигляді партій", - сказав Безсмертний.

На запитання, чи бачить він позитив у цій "сміливій жінці", Безсмертний сказав, що вона "сміливіша за багатьох чоловіків", але додав, що в нього не виходить з голови як 9 березня 2001 та 28 і 29 листопада 2004 "людей штовхнули на військо і залишили із своїми проблемами".

"Я знаю, що таке зупинять цю сміливу жінку в розумінні того, що людей можна покласти під кулі", - додав він.

"Юлія Володимирівна є прекрасний трибун революції, але до організації революції, її технологічного забезпечення абсолютно ніякого відношення не має", - сказав Безсмертний.

Безсмертний також фактично поклав на Тимошенко відповідальність за те, що деякі мешканці Майдану зараз залишилися без грошей і не можуть повернутися додому, бо не зробили це разом з усіма.

Водночас Микола Томенко, говорячи про призначення Тимошенко і конфлікт з Безсмертним зазначив, що "не думає, що мова йде про конкретні посади".

"Я знаю Романа – він ніколи не тримався за конкретні посади. Просто стало зрозуміло з цими призначеннями, що ми маємо трошки інший підхід, складніший з точки зору 2006 чи 2009", - зазначив Томенко.


Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування