Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Конгрес США взяв на себе зобов'язання перед Україною після перемоги Ющенка

Середа, 26 січня 2005, 09:14
Конгрес США ухвалив резолюцію, в якій зобов'язався підтримати Україну на шляху розбудови демократичного суспільства.

У резолюції, ухваленій у вівторок Палатою представників американського конгресу, висловлюється від імені законодавців щире привітання Вікторові Ющенку в зв'язку з його обранням президентом України.

Конгресмени наголошують, що тепер двосторонні американсько-українські зв'язки зміцніють, задля чого конгрес США зобов'язується "сприяти створенню в Україні вільної й повністю відкритої демократичної системи, ефективної економіки й вільного ринку".

У тексті ухваленого документу підкреслюється, що США неухильно підтримуватимуть Україну, її незалежність і територіальну цілісність, а також допомагатимуть інтеграції Української держави в міжнародне демократичне співтовариство.

Під час обговорення резолюції заступник голови комітету з міжнародних відносин Кристофер Сміт заявив, що США "повинні насамперед надати всебічну допомогу й підтримку новообраному президенту України Вікторові Ющенку".

У зв'язку з ухваленням Палатою представників резолюції щодо України оглядачі наголошують, що наступним кроком американського Конгресу має бути скасування поправки Джексона-Веніка й надання Україні статусу країни найбільшого сприяння в торгівлі, повідомляє Німецька хвиля.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...