Ющенко подасть заявку до ЄС через кілька тижнів

Середа, 26 січня 2005, 09:55
Україна може подати заявку на членство в ЄС уже через кілька тижнів.

Про це президент Віктор Ющенко сказав в ексклюзивному інтерв'ю Українській службі Бі-Бі-Сі.

На запитання, коли Україна може подати формальну заявку на вступ до Європейського Союзу, Ющенко сказав: "Це буде зроблено найближчим часом".

"Як тільки буде сформований уряд і департамент, який буде займатися політикою європейської інтеграції. У нас буде окремий віце-прем'єр, який буде вести справи Європи. Як тільки це буде зроблено, то ми одразу поставимо питания", - додав він.

За його словами, у перших числах лютого буде формуватися центральний уряд і призначатися голови обласних і районних адміністрацій.

"В контексті перших кроків ми будемо говорити про програму на 2005 рік, яку ми хочемо сформувати таким чином, щоб її могла почитати і знайти свій інтерес кожна людина", - сказав Ющенко.

"Ми передбачаємо, що новосформований уряд після декількох тижнів роботи представить у парламент програму економічних і соціальних перетворень в Україні", - додав він.

За словами президента, така програма уже створена за допомогою ООН і фонду Центр Європи, до якого були залучені національні і іноземні фахівці.

На запитання, чи пройде Юлія Тимошенко голосування в Верховній Раді під час призначення на посаду прем'єр-міністра, Ющенко відповів: "Я сподіваюся, що пройде".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування