Кучма готує дачу у Путіна. А Янукович відпочиває в санаторії в Підмосков'ї?

Середа, 26 січня 2005, 10:23
Екс-президент України Леонід Кучма може переїхати жити в Росію.

Про це пише "Московський комсомолець".

"По Рубльовці (Підмосков'я) ходять чутки, що величезна територія із запасів Управління справами президента терміново переробляється під постійну резиденцію Леоніда Даниловича Кучми", - пише видання.

У той же час офіційних підтверджень цьому "МК" не знайшов.

Водночас видання має інформацію, що екс-прем'єр-міністр України Віктор Янукович також перебуває в Росії. Це ж підтвердив йому посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін.

На питання, чи зустрічався Володимир Путін з Віктором Януковичем і що той зараз у Москві, Чорномирдін сказав, що чув, що він не в Москві, а в Підмосков'ї, відпочиває в санаторії.

"А що отут особливого? Раніше зустрічалися, розмовляли. А зараз що, і зустрічатися не треба? Я б зустрівся, я б прийняв. Але ця моя думка. Я насправді про зустріч нічого не чув", - сказав посол.

Чорномирдін також розповів про переговори президентів Ющенка й Путіна.

"Мова йшла про усе. Питання піднімалися загальні, тому що це була перша зустріч. Розмовляли відверто, без усяких недомовок. Обидва президента будували бесіду в такому руслі, що треба перевернути сторінки історії й почати все із чистого аркуша", - розповів він про суть переговорів "Московському комсомольцеві"

"Обійшлося без розбирань, ніхто не обговорював, хто як вчинив, хто правий, хто винний. Вирішили продовжувати те, що почали, всі гарні теми: економічних відносин, стратегічного партнерства, по яких уже раніше велася робота", - додав посол.

Він відзначив, що Ющенко почував себе впевнено.

"А чого йому хвилюватися? Розмова ж проходила в спокійній конструктивній обстановці, а потім, одна справа - бути в опозиції. Інша - розмовляти відверто", - сказав Чорномирдін.

"До того ж наш президент відразу зазначив, що в перегляд іти не будемо. Ми працюємо з керівниками, ми не можемо працювати з опозицією. А Ющенко відразу сказав, що не збирається займатися візантійською політикою", - додав він.

На питання, чи обговорювався факт висування кандидатури Юлії Тимошенко на пост прем'єра, Чорномирдін відповів, "А що тут обговорювати? Це справа України".

"Ну, звичайно, обговорювали, зачіпали. Ющенко сказав, що він задоволений розмовою. А навіщо ми будемо втручатися? Нам найголовніше, щоб був обраний уряд, який буде працювати. Чи впорається вона із цією посадою? Ще й як!", - додав посол.

"Все залежить від команди. Ну, звичайно, її кандидатура повинна пройти затвердження в парламенті, у Верховній раді. Я розмовляв із членом парламенту, зі спікером. Можете послатися, вони сказали: "Кого президент подасть, того й затвердимо". Я думаю, що все буде в порядку", - відзначив Чорномирдін.

На питання, чи є в Ющенка шанс стати для Путіна "другом Віктором", Чорномирдін відповів, що це залежить від нього.

"Володимир Володимирович - людина дуже проста, відкрита і відверта. Гри в політес не любить. Ця область делікатна. Складуться відносини, буде "Віктор", - відзначив посол.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News