Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обличчя Ющенка буде таким, як до отруєння

Середа, 26 січня 2005, 12:10
Доктор медичних наук Микола Корпан, який лікував президента України Віктора Ющенка в клініці "Рудольфінерхаус", стверджує, що обличчя президента цілковито прийде до норми за кілька місяців.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Україна молода" в середу.

"Зміни шкіри на обличчі, зміни в підшкірній жировій клітковині й зміни в сальних залозах пов'язані з дією діоксину (речовина, якою отруїли Ющенка). Раніше вважали, що для нормалізації шкіри потрібно 2, 3 чи 7 років. Але за сучасних технологій вистачить кількох місяців. Єдине, що деякі сліди поки залишаться, але з часом вони зникнуть, і відновлення обличчя буде майже цілковитим", - сказав Корпан.

Він також заявив, що Ющенко є повністю здоровою людиною, і його психічному і фізичному здоров'ю нічого не загрожує.

Лікар зауважив, що вересень і жовтень минулого року були найважчими в житті Ющенка, в житті лікарів. "Тепер цей пік хвороби залишився позаду. Ющенко був повністю контрольований і перебував у доброму здоров'ї ще під час другого етапу виборів. Ми тоді впевнено заявили, що на основі об'єктивних даних - досліджень крові, сечі, органів - стан його психічного, фізичного здоров'я дуже добрий".

"Ми були впевнені, що Віктор Андрійович як політична фігура має всі підстави брати участь у передвиборчій кампанії, і, коли стояло питання, чи зможе він бути дієздатним президентом, ми сказали: однозначно так", - сказав Корпан.

Він нагадав, що 11 грудня минулого року було поставлено остаточний діагноз: цільове отруєння однією з рідких отрут, діоксином.

За словами лікаря, отруєння Ющенка було першим випадком в історії медицини, коли людина отримала очищену хімічну речовину, очищену отруту, тобто одну-єдину, яка називається TCDD.

Як стверджує Корпан, Ющенко отримав отруту через ротову порожнину: "Шлях — оральний, тобто через слизову ротової порожнини і шлунка. Яким чином — чи з їжею, чи це крапелька з якимось напоєм, — це не наша компетенція, а відповідних органів… Отрута не потрапила через вуха, дихальні шляхи, кров, вона потрапила через ротову порожнину", - сказав лікар.

Корпан також додав, що отрута не могла міститися в густій речовині: "Це не повинна бути густа речовина. Але повинен бути якийсь жировий компонент, тобто отруту Віктор Андрійович повинен був отримати з жирами. Треба деталізувати, що він їв напередодні".

На питання, скільки коштує лікування в клініці "Рудольфінерхауз", Корпан відповів: "Так як і в цілому світі. Стосовно оплати, то були публікації, що за годину треба платити мало не три тисячі доларів. Це просто якась дурниця. Ліжко коштує 609 євро на добу".

Як свідчать Швейцарські ЗМІ, на початку січня Ющенко відвідав Женеву для консультацій щодо лікування своєї хвороби.

Читайте також:

Швейцарія зацікавлена у відкритості нового президента більше за самого Ющенка?

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування