Медведчук не хоче посаду Зінченка і в болоті не буде

Середа, 26 січня 2005, 13:35
Голова СДПУ(о) Віктор Медведчук не збирається йти у парламент до 2006 року.

Про це він заявив на прес-конференції у середу в Києві.

"Відносно парламенту немає сенсу йти туди на один рік. Більше того, ви ж знаєте, що скажуть після цього, що Медведчук хоче сховатися в парламенті", - сказав Медведчук.

Він також відзначив, що планує залишатися головою СДПУ(о), відповідаючи на питання, чи не планує він відмовитись від цієї посади.

Голова фракції СДПУ(о) в парламенті Леонід Кравчук повідомив, що на засіданні політбюро у вівторок "не було жодного натяку зміни Медведчука у керівництві партії"

На прес-конференції Медведчук ще раз заявив про те, що згідно з рішенням СДПУ(о), партія переходить в опозицію до чинної влади.

"У нас було три вибори – або влада, або опозиція, або болото. В болоті ми ніколи не будемо", - сказав Медведчук.

Також Медведчук сказав, що СДПУ(о) не претендуватиме на жодні посади в новій владі, оскільки створює класичну опозицію. Він також зазначив, що його партія не претендуватиме на посаду першого віце-спікера, яку досі займав Олександр Зінченко.

Щодо призначення Зінченка державним секретарем, Медведчук зазначив, що таку посаду повинен обіймати авторитетний політик, і вони бажають Зінченку продемонструвати саме такий авторитет.

Щодо ліквідації адміністрації президента як установи, Медведчук висловив здивування і додав, що поки не знає про суть таких змін. "Якщо це просто зміна вивіски, то це погано", - зауважив він.

На питання, чи підтримуватиме СДПУ(о) кандидатуру Тимошенко на посаду прем'єра, Медведчук сказав, що фракція ще не проводила нараду з цього питання.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування