"Пора" стартувала в Росії. В Україні у неї остаточне роздвоєння

Середа, 26 січня 2005, 14:26
В ніч з 25 на 26 січня пройшла перша акція руху "Пора" у Росії, присвячена протесту проти скасування відстрочки від служби в армії для студентів.

Про це повідомляє прес-центр молодіжного протестного руху "Пора".

В цю ніч активісти руху розбилися на кілька груп й об'їхали більшу частину московських військових комісаріатів.

"На ручки вхідних дверей, поруччя сходів, огорожі військкоматів були зав'язані жовтогарячі стрічки з текстом "Ми хочемо вчитися!". На території, прилеглій до військкоматів, розкидалися листівки", - повідомляє прес-реліз.

"Це був лише перший крок на шляху нашої спільної боротьби. Сподіваємося, що він був зроблений не дарма", - додається в повідомленні.

"Ми ставимося з безумовною повагою до всіх, хто служить і вже відслужив у рядах Збройних Сил РФ. Але твердо переконані - скасування відстрочок від армії продиктоване зовсім не необхідністю зміцнення обороноздатності нашої країни, а лише прагненням чиновників у погонах одержати якомога більше можливостей для торгівлі "звільненнями від призову", - пояснюється в прес-релізі.

"Ми не можемо допустити, щоб майбутню інтелектуальну еліту Росії, молодих й освічених людей, котрі не побажали принижувати себе "відкупом", відірвали від навчання й примусово загнали в казарми заради систематичних принижень, виснажливої муштри, кепського харчування й використання в якості безкоштовної робочої сили на будівництвах дач для корумпованого генералітету", - йдеться в прес-релізі.

Разом з тим, в Києві у суботу, 29 січня громадянська кампанія "Пора" проведе урочисту церемонію завершення своєї діяльності.

Про це повідомляє прес-служба ГК "Порa".

За повідомленням прес-служби, "у офіційній церемонії візьмуть участь президент України Віктор Ющенко, відомі українські та зарубіжні політики, провідні
громадянські діячі та митці".

На заході, сказано у прес-релізі, "буде підбито підсумки діяльності громадянського руху "Пора", оцінено його роль у здійсненні демократичних перетворень в Україні, а також обговорені можливі напрямки розвитку громадянської кампанії у майбутньому".

Під час заходу передбачається урочиста церемонія нагородження
активістів кампанії "Пора" та представників української політики та
бізнесу за їх внесок у діяльність кампанії.

Вхід на церемонію, яка пройде у приміщенні готелю "Русь", "для представників медіа лише за попередньою акредитацією", підкреслюється у прес-релізі.

В той же час, за інформацією "Української правди", у п'ятницю в Українському домі також пройде форум активістів громадянської кампанії "Пора!", де планується підбиття підсумків і церемонія нагородження активістів.

За інформацією організаторів другого зібрання, на нього запрошено, зокрема, народного депутата Миколу Томенка, представників сербського "Отпору" та грузинської "Кмари".

Разом з тим, як підкреслює сайт kuchmizm.info, "Пора!" продовжить свою діяльність саме як громадянська кампанія, "оскільки ще під час виникнення ГК "Пора!" було проголошено, що із закінченням президентських виборів закінчиться лише перший етап кампанії, але не її діяльність".

Тому завданням другого етапу діяльності проголошено "декучмізацію України".

Як відомо, у середовищі названої громадянської кампанії існує неформальний поділ на "жовту" і "чорну".

У період виборів представниками ГК неодноразово підкреслювалася незалежність кампанії від будь-яких політичних сил.

Читайте також:

"Пора!" формує реєстр обіцянок Ющенка, щоб "гавкати" на нього

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News