Турчинов прогнозує спроби дискредитувати Тимошенко

Середа, 26 січня 2005, 15:44
Перший заступник лідера "Батьківщини" Олександр Турчинов прогнозує спроби інформаційної дискредитації Юлії Тимошенко напередодні голосування за кандидатуру прем'єр-міністра України.

Про це Турчинов заявив в середу, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Я можу прогнозувати, - заявив перший заступник лідера "Батьківщини", - що напередодні голосування за кандидатуру прем'єр-міністра у Верховній Раді України будуть спроби інформаційної дискредитації Юлії Володимирівни", - сказав Турчинов, слова якого наводить.

В той же час він відмітив, що не очікував, що спроби дискредитації "вийдуть за межі пристойності й моралі".

"Це ті люди, які бояться реформ. Олігархічні групи впливу добре розуміють, що після того, як уряд очолить Тимошенко, їхні тіньові схеми будуть остаточно ліквідовані", - додав Турчинов.

"Проти Юлії Тимошенко виступають або ж ті, хто мріяв зберегти нечесно зароблене, або нечесно придбати, використавши нову владу. Тимошенко є рішучим опонентом таких надій і ніколи не допустить їхньої реалізації", - стверджує Турчинов, слова якого наводить Інтерфакс-Україна.

"Ми не будемо втягуватися в дискусію, яку нав'язують нам, і відповідати брудом на бруд. Ми не практикуємо такої політики. Нехай всі плітки й обвинувачення наших опонентів залишаються на їхній совісті. Адже вони характеризують, насамперед, їх, а не нас", - йдеться в коментарі депутата.

"Переконаний, що розповсюджуваний бруд щодо нашого лідера не перешкодить народним депутатам свідомо підтримати ініціативу нового президента України й Тимошенко при призначенні її на посаду прем'єр-міністра, а мільйонам громадян - нову владу в її прагненні до реальних позитивних змін", - заявив Турчинов.

Коментуючи заяви Генпрокурора РФ Турчинов заявив, що "головне, про що сказав Генеральний прокурор - це те, що "справи Тимошенко" не існує".

"Я вдячний російському прокурору за те, що він визнав цей очевидний факт. А будь-які спроби реанімації сфальсифікованих справ щодо Юлії Тимошенко можуть розцінюватися тільки як тиск на керівництво України", - сказав Турчинов.

Він також висловив упевненість, що об'єктивне розслідування обставин, пов'язаних з так званими обвинуваченнями щодо Тимошенко, не залишить ніяких сумнівів у політичному характері даної справи.

"Тому що всі обвинувачення, які висувалися раніше проти Тимошенко, зняті в судовому порядку", - додав депутат.

Поки проти кандидатури Тимошенко відкрито виступають тільки прихильники Ющенка із фракції "Наша Україна". Так із критичними заявами виступили Роман Безсмертний і Тарас Стецьків.

Читайте також:

Чотири запитання до Ющенка. П'ять запитань до Тимошенко

Прем'єрство не врятує Тимошенко від суду в Росії

Тимошенко дали прем'єрство взамін на її політичний проект

Безсмертний не буде голосувати за "шантажистку" Тимошенко

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування