Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Криворіжсталь" може стати ЮКОСом для України?

Середа, 26 січня 2005, 16:16
Процес реприватизації може негативно позначитись на економіці України, вважає президент Центру економічного розвитку, співголова міжнародного експертного незалежного дорадчого органу "Блакитна стрічка" Олександр Пасхавер.

В студії "Громадського радіо" він висловив думку, що судові процеси і переслідування власників таких підприємств привернуть увагу міжнародної спільноти.

На думку експерта, меншим злом в такій ситуації є доплата за ті підприємства, які можливо були продані за заниженою ціною: "Це менше зло, ніж судові процедури, переслідування, які так просто не минуть, вони привернуть увагу світової спільноти".

На підтвердження своїх слів Пасхавер навів приклад процесу по російському нафтовидобувному підприємству "ЮКОС": "Процес "ЮКОСа" знизив індекси всього фондового ринку Росії. А що це означає? Це означає, що вся Росія стала біднішою. Це і є ціна такої політики. Ми можемо отримати те саме".

Пасхавер поставив запитання новій владі і прем'єру зокрема: "Тимошенко недавно висловилась, що було б добре націоналізувати "Криворіжсталь". Питання до неї таке: де вона візьме гроші, щоб повернути кошти, які вже заплатили за "Криворіжсталь"? Націоналізація, чи вона має на увазі конфіскацію?".

На думку Пасхавера, зараз краще забути про минуле і думати про майбутнє, тобто суворо стежити за законністю нових угод.

Тим часом, за даними експертів, від перегляду приватизації "Криворіжсталі" та ще кількох підприємств до бюджету надійде близько 10 мільярдів гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування