Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Група Порошенка в "Нашій Україні" не голосуватиме за Тимошенко

Середа, 26 січня 2005, 16:56
18 депутатів Верховної Ради з групи "Солідарність", що входить до фракції "Наша Україна", не братимуть участь в голосуванні за кандидатуру Юлії Тимошенко на посаду прем'єр-міністра.

Про це повідомив член парламентської групи "Солідарність", народний депутат Володимир Скомаровський.

"Після консультацій з новопризначеним головою Ради національної безпеки та оборони Петром Порошенком депутати групи вирішили не брати участь у голосуванні за кандидатуру Тимошенко", - сказав він.

Скомаровський уточнив, що депутати "Солідарності" очікували, що президент Віктор Ющенко призначить лідера групи, голову бюджетного комітету Ради Петра Порошенка виконуючим обов'язки прем'єр-міністра, повідомляє прес-служба фракції "Наша Україна".

Він додав, що депутати групи вважають кандидатуру Порошенка оптимальною для виконання обов'язків прем'єра, тому вони вирішили не брати участь у голосуванні за кандидатуру Тимошенко.

При цьому Скомаровський вважає, що призначенням Тимошенко на посаду в.о. прем'єра Ющенко демонструє власну політику, незалежну від Росії і США. "Ющенко своїм призначенням Юлії Володимирівни ще раз підтвердив тезу, що як президент він не буде залежати від Москви, Америки або оточення, і виконав умову угоди, укладеної перед виборами з Тимошенко", - сказав він.

Скомаровський також вважає, що для затвердження у парламенті на посаду прем'єр-міністра Тимошенко необхідно заручитися підтримкою фракцій Соцпартії, Комуністичної партії, Соціал-демократичної партії (об'єднаної) та "Регіонів України", що може викликати недовіру до майбутнього складу Кабінету міністрів.

"Судячи з усього, Тимошенко уже веде переговори із СПУ, КПУ, СДПУ(о) і навіть з "Регіонами України". Але затвердження Тимошенко в результаті такого "збірного" голосування породжує цілу низку серйозних питань щодо складу майбутнього уряду і довіри до нього", - сказав Скомаровський.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування