Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко порушила "партійному будівнику" Безсмертному всі плани. І цілить на місце Ющенка

Середа, 26 січня 2005, 17:15
Роман Безсмертний не виключає, що на президентських виборах у 2009 році Тимошенко конкуруватиме з Ющенком.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Версии.com.

Безсмертний розпочав з питання створення єдиної партії, для чого, на його думку, "зараз найбільш вдалий період для формування нової єдиної структури". "Існує певна кількість партій, і є інфраструктура виборчих штабів, які здатні трансформуватися в партійні осередки", - сказав він.

"Думаю, що якщо мені вдасться втихомирити в собі опозиційні настрої, то партія вийде", - сказав Безсмертний.

Разом з тим, він продовжує думати, що "призначення Юлії Володимирівни в.о. прем'єра - найсильніший удар по самому поняттю єдиної партії, тому що виникає іскріння, яке може перетворитися у відкриту пожежу в будь-який момент й у будь-якому місці".

"До перших кадрових призначень ми могли говорити про три напрямки будівництва партії – лівої, правої й центристської орієнтації, про тактичні й стратегічні прийоми ведення парламентської кампанії.

Всі три групи, як передбачалося, мали "оформитися" в блоки. Тобто УНР, КУН і Рух – праворуч, ряд центристських партій – "посередині", а партія Мороза – на лівому фланзі. При такому підході ми б зберегли нинішнє, майже паритетне співвідношення сил", - розповів Безсмертний.

"А тепер першим номером у партійному списку йде Юлія Тимошенко, що "тягне" на собі й усю кампанію-2006... Це відкритий конфлікт із президентом. Якщо ж не ставити Тимошенко лідером списку, то виникнуть серйозні протиріччя між "Нашою Україною" і БЮТ", - пояснив він.

Разом з тим, Безсмертний не допускає непроходження кандидатури Тимошенко в парламенті. "Президент не має права програвати такі бої. Якщо перший крок Ющенка буде провальним, і парламент не підтримає кандидатуру Юлії Володимирівни, то рівень довіри до ініціатив нового президента знизиться. А потім дуже швидко настає час, коли тобі вже ніхто не вірить...", - сказав він.

І відразу додав, що "у цьому випадку президентові доведеться відповідати за наслідки діяльності свого прем'єра".

"Перша проблема, з якою зіштовхнеться Ющенко, - це проблема парламентських виборів, друга - президентських виборів 2009 року. І Віктору Андрійовичу необхідно дотягти цю політичну систему до другого строку. Але при цьому не забувати про політичну реформу, що приведе до збільшення політичної ваги глави Кабміну. При такому розкладі можна дуже швидко виявитися "за дверима"...", - застеріг Безсмертний.

Безсмертний не виключив, що Тимошенко суперничатиме з Ющенком за президентську посаду в 2009 році, зазначивши, що "все залежить від амбіцій і внутрішнього бажання одержати президентське крісло".

"Треба розуміти, що Юлія Володимирівна - це не та людина, яку можна переконати. На відміну, наприклад, від Олександра Мороза", - додав він.

Безсмертний також повідомив, що коли провалилася конституційна реформа й Мороз "тихо пішов, тому що вміє тримати удар", він "сказав Віктору Андрійовичу, щоб він запропонував Сан Саничу формувати уряд…".

Тимошенко ж, за його словами, сильний лідер, вона "добре вміє управляти ситуацією, але ще краще в неї виходить маніпулювати й шантажувати".

"Уже очевидно, що вона використовувала останнім часом Майдан для шантажу президента", - зазначив Безсмертний.

За словами депутата, він ніколи не погодиться обійняти посаду представника президента в парламенті, тому що для нього, "як для народного депутата, це занадто багато, а як для одного з керівників президентської кампанії - занадто мало".

Читайте також:

Ющенко шарахнув Тимошенко по своєму літаку й у нього відірвало крила?

Група Порошенка в "Нашій Україні" не голосуватиме за Тимошенко

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...