Стецьків: Зінченко не буде Медведчуком, а Тимошенко дискредитувала наметове містечко

Четвер, 27 січня 2005, 11:51
Державний секретар президента Олександр Зінченко завідуватиме кадровою політикою Ющенка.

Таке припущення в інтерв'ю "Львівській газеті" висловив народний депутат Тарас Стецьків.

"Звичайно, зміна назви ще нічого не означає, а основними будуть повноваження органу. Цікавим є документ, який із цього приводу може понести на підпис президенту Олександр Зінченко", - зазначив Стецьків. За його словами, слід ефективно розподілити повноваження між трьома центрами влади – Кабінетом Міністрів, РНБО і Секретаріатом.

"Секретаріат міг би завідувати кадровою політикою, оскільки президент ще рік призначатиме голів обласних і районних адміністрацій, а також зовнішньою політикою. РНБО займалася б контролем над силовими структурами та, можливо, курувала б створення й діяльність, те, що називатиметься Національним бюро розслідувань. А Кабмін мав би зосередитися на соціальній і економічній політиці", - вважає депутат.

Стецьків упевнений, що Зінченко не претендуватиме на той вплив, який мав на посаді глави АП Віктор Медведчук. "Можливо, (Зінченко) намагатиметься перетворити цей орган на інститут, який реально обслуговуватиме потреби президента й пропонуватиме Ющенкові відповіді на ті виклики, які стоятимуть перед Україною", - сказав він.

У визначенні кандидатури Тимошенко для внесення на посаду прем'єра, на думку Стецьківа, зіграло усвідомлення Ющенком того, що "часу на розчищення наявних в Україні "авгієвих стаєнь" дуже мало і потрібен наполегливий, різкий та активний прем’єр, який за рік спробує зменшити рівень корупції та дати серйозний імпульс економіці".

Другим чинником Стецьків вважає те, що "новообраний президент хотів одразу презентувати себе як політика, який вестиме незалежну політику", і саме тому підписав відповідний указ перед відльотом до Москви, а третьою причиною - "домовленості між "Нашою Україною" та БЮТ ще до початку виборчої кампанії".

Депутат переконаний, що "існуванню блоку ("Наша Україна") ніщо не загрожує". "Успіху може "загрожувати" успіх чи неуспіх економічної політики уряду. Результат коаліції, яка підтримала Ющенка на парламентських виборах, наразі безпосередньо залежить від того, як працюватиме Кабмін упродовж 2005 року", - сказав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування