Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ВІДХИЛЕНО ВЕРСІЮ ВБИВСТВА КІРПИ

Четвер, 27 січня 2005, 11:59
Слідство у справі міністра транспорту і зв'язку України Георгія Кiрпи остаточно відхилило версію його вбивства.

Про це пише газета "Сегодня", посилаючись на джерела в правоохоронних органах, які повідомили деякі деталі слідства у кримінальній справі 49-1395, що стосуються загибелі міністра.

Фахівці однозначно вважають – це самогубство, пише газета.

На підставі судмедекспертизи підтверджено попередній висновок, що смерть настала внаслідок вогнепального поранення в праву скроню (не в рот).

З пістолета ПСМ калібру 5,45 мм, який був у правій руці, стріляв сам Кірпа (тобто, версія вбивства остаточно, на думку експертів, відпадає, пише газета). Постріл був один, куля пройшла навиліт, встромившись у дерев'яну обшивку сауни. Там же знайдена залучена до матеріалів справи гільза. Смерть настала миттєво.

Як пише "Сегодня", "матеріалами слідства підтверджується також наявність розташованого вище за вхідний кульовий отвір горизонтального садна, а також кількох саден в інших частинах обличчя. Їх природа на початковій стадії була неясною і давала підстави припустити, що фатальному пострілу могла передувати, приміром, боротьба… Після результатів експертизи правоохоронці цю версію відкинули, вважаючи, що пошкодження були отримані при падінні".

За даними газети, "зняті питання і щодо того, чому куля застрягла в стіні сауни на висоті 93 см від підлоги (висловлювався сумнів у тому, що, враховуючи зріст Кiрпи, він міг стріляти лежачи). Фахівці дійшли висновку, що Георгій Миколайович натискав на курок, знаходячись у положенні сидячи".

Газета нагадує, що все це відбувалося в приміщенні сауни, де є полиці, на яких паряться, і на які можна сісти.

При цьому "Сегодня" також зазначає, що, "незважаючи на те, що завершені ще не всі дослідження, аналізи показують – слідів токсинів, алкоголю, інших шкідливих речовин у тканинах не знайдено".

В іншому матеріалі "Сегодня" наводить версії загибелі Кiрпи, які газета ділить на три блоки: "Перший – його змусили до цього люди, бажаючі при новому президенті Ющенку зайняти головне крісло в одному з найбільш "ласих" міністерств країни (кажуть, що Кiрпа вже домовився з Ющенком про збереження за собою поста і тому міністра вирішили змусити його залишити іншим способом).

Підверсії: "убили" компроматом, загрожували сім'ї тощо. Другий – змусили до самогубства люди, з якими він співробітничав при колишній владі, здійснював з ними якісь комерційні, а, можливо, й політичні, передвиборчі проекти (вірогідні мотиви – помста, спроба прибрати свідка).

Третій – зважився на самогубство без зовнішнього примушення. Варіанти – побоювання викриттів, відсутність місця в новій ієрархії влади, нарешті, особисті причини (від хвороби до нервового зриву)".

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування