Тимошенко обвинувачують у Росії за мебель

Четвер, 27 січня 2005, 12:00
Виконуючу обов'язки прем'єра України Юлію Тимошенко обвинувачують у Росії в дачі хабарів російським військовим за завищення вартості меблів, які постачалися їм українцями.

Про це розповів "Комерсантові" один зі співробітників Міноборони, обвинувачуваних генпрокуратурою у цій справі.

У середу два колишні співробітники Міноборони Олександр Ізгагін і Борис Чурилов, яких, за даними Головної військової прокуратурии Росії, Тимошенко схилила до невигідних для Росії угод, закінчили ознайомлення з матеріалами кримінальної справи.

Як заявив Олександр Ізгагін, обвинувачення в основному базується "на порівнянні вартості меблів, які постачалися за контрактом з України, і вартістю меблів, що випускається в системі ГУЇНа".

"Зрозуміло, що вартість товару, який зроблено у колоніях і без врахування ПДВ, набагато нижче. До того ж ми у рамках угоди між Росією й Україною лише оформляли документи", - заявив Ізгагін.

Тимошенко, за версією слідства, нав'язала офіцерам невигідні ціни. Однак Ізгагін обвинувачення на адресу Тимошенко вважає "брєдовими", а саму справу - політичною.

За словами офіцера, після арешту в 2000 році від нього вимагали свідчень на Тимошенко й високопоставлених чиновників Міноборони, обіцяючи випустити із СІЗО.

"Ніяких хабарів вона мені не давала, це просто смішно. А в зустрічах по тій угоді брали участь не тільки ми, але і Єльцин з Кучмою й навіть Путіним у ранзі прем'єра", - відзначив Ізгагін.

ГВП обвинувачує співробітників Міноборони в тім, що наприкінці 90-х років вони одержали хабарів на $5,5 тис. від Тимошенко.

Слідство вважає, що, одержавши хабара, полковники Ізгагін і Чурилов завищили вартість поставлених українською стороною Міноборони РФ матеріалів, у результаті чого Росії було завдано збитків на $98 млн. В 2003 році Московський окружний військовий суд виправдав офіцерів.

У іншій справі полковників Ізгагіна й Чурилова обвинуватили в перевищенні повноважень при закупівлі меблів на Україні. Завданий ними збиток оцінюється ГВП в $11 млн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...