Земляки Ахметова нагадують, що він не доплатив за Криворіжсталь

Четвер, 27 січня 2005, 15:23
Вартість контрольного пакета акцій ВАТ "Криворіжсталь" становить мінімум 2,5 млрд. доларів.

Таку думку висловив у розмовi з журналістами віце-президент корпорації "Індустріальний Союз Донбасу" Олександр Пилипенко під час презентації "Рейтингу резонансних подій" у середу.

За його словами, "Криворіжсталь" є "найвигіднішим" в СНД меткомбінатом, зокрема через вдале розташування підприємства, з точки зору логістики.

У той же час, Пилипенко для порівняння нагадав, що ціна продажу акцій "Криворіжсталі" була значно нижчою, ніж реалізаційна ціна акцій російських металургійних компаній, якi реалізовувалися навіть невеликими пакетами.

Як приклад, він навів недавній продаж невеликих за розміром пакетів акцій Магнітогорського меткомбінату (Компанія U. F. G. I. S. Structured Holdings придбала на аукціоні 17,8% держпакет Магнітогорського меткомбінату за 790 млн. доларів).

При цьому, він акцентував, що український меткомбінат продавався фактично повністю і придбання 93,02% статутного фонду "Криворіжсталі" дає можливість повністю здійснювати контроль над підприємством (держпакет "Криворіжсталі", що становить 93,02% СФ, обійшовся покупцю майже в 780 млн. дол).

Пилипенко також зазначив, що з юридичної точки зору покупці меткомбінату "добре подбали" про захист придбаної власності, додавши, що юридично процедура доплати за пакет меткомбінату, можливість якої зараз активно обговорюється, ніде не прописана.

Він також повідомив, що у разі реприватизації "Криворіжсталі" подальше проведення конкурсу і участь у ньому як зарубіжних, так і вітчизняних інвесторів, залежатиме від того наскільки "політкоректно, зокрема в юридичному плані, буде проведена реприватизація".

Пилипенко не уточнив, чи має намір "ІСД" брати участь у повторному конкурсі з продажу "Криворіжсталі".

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" брала участь у конкурсі з продажу 93,02% держпакета акцій ВАТ "Криворіжсталь", проте запропонувала меншу, ніж переможець, суму - 4 млрд. грн.

Президент України Віктор Ющенко не раз заявляв, що держава має намір переглянути результати приватизації металургійного комбінату "Криворіжсталь".

Переможцем конкурсу з продажу меткомбінату було визнано "Iнвестиційно-металургійний союз" Пінчука і Ахметова, який заплатив за 93,02-процентний держпакет 4 млрд. 260 млн. грн (780 млн. доларів). при стартовій ціні 3,8 млрд. грн.

Тим часом, недопущене до конкурсу "Іспат вугілля" (представляє інтереси LNM Group і корпорації US Steel) заявляло, що має намір заплатити за пакет 7,95 млрд. гривень (1,501 млрд. дол.), а російське ВАТ "Северсталь" (представляє інтереси консорціуму "Северсталь", Arcelor і Severstal North America) – 1 млрд. 200 млн. доларів.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News