Кушнарьова позбавили останньої посади

Четвер, 27 січня 2005, 19:06
Депутати Харківської облради більшістю голосів задовольнили протест прокурора Харківської області на рішення сесії облради від 8 грудня 2004 року про обрання Євгена Кушнарьова главою обласної ради.

За це рішення проголосували 50 депутатів, повідомляє Медіа-група "Об'єктив".

Його підписав новообраний заступник глави обласної ради Олег Шаповалов.

Таким чином, Євген Кушнарьов більше не є главою Харківської обласної ради.

Перед цим Кушнарьов заявив, що готовий доводити законність свого обрання главою Харківської обласної ради у всіх можливих інстанціях, аж до Конституційного Суду.

"Для мене факт законності мого обрання очевидний, – сказав Кушнарьов. – Тут улаштували розправу над політичним опонентом сьогоднішнього режиму".

Він заявив, що як тільки законність його обрання буде доведена, він складе повноваження глави облради.

***

У п'ятницю в Харків приїхала лідер Прогресивної соціалістичної партії України Наталя Вітренко.

Харків - останній пункт у її післявиборчому турі містами України. За місяць Вітренко проїхала з мітингами по всіх регіонах, у яких на президентських виборах більшість проголосувала за Віктора Януковича.

Мітинг на площі Свободи ледь не закінчився бійкою, коли мітингувальникі на чолі з Вітренко почали тіснити нечисленних прихильників Ющенка. Але міліція розняла протиборчі сторони.

Виступаючи перед своїми прихильниками, Наталя Вітренко назвала жовтогарячу революцію - державним переворотом, а Віктора Януковича - президентом України.

Вона закликала тих, хто зібрався, створювати страйкові комітети й оголосити політичний страйк, у випадку, якщо Віктор Ющенко буде вести Україну до вступу в НАТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування