Суперечки в "Нашій Україні" про Тимошенко - результат демократизації

П'ятниця, 28 січня 2005, 10:00
Дискусії про партійне будівництво в "Нашій Україні" не вплинуть на позитивне голосування за Юлію Тимошенко як прем'єр-міністра.

Про це йдеться в прес-релізі голови парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Миколи Томенка, розповсюдженому у п’ятницю.

"Що стосується повідомлень у медіа про непідтримку деякими членами фракції "Наша Україна" прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, треба зазначити, що ми почали жити у більш демократичному інформаційному середовищі", говориться в прес-релізі.

Томенко зазначає, що команда Ющенка мислить категоріями демократичної дискусії та готова сприймати критику. Але в історії з висловлюваннями про підтримку чи непідтримку кандидатури Тимошенко на посаді прем’єра "було багато некоректних моментів".

"Так, я знаю, що група "Солідарність" ще не приймала рішення стосовно підтримки Юлії Тимошенко, але я можу прогнозувати, що це рішення буде позитивним", - пише Томенко.

"Щодо деяких критичних заяв про діяльність Юлії Тимошенко на посаді керівника Уряду, то в їхній основі лежить невизначеність щодо партійного будівництва на основі блоку "Наша Україна", - говориться в прес-релізі.

"Досі існують кілька альтернатив щодо участі партій блоку "Наша Україна" у парламентській виборчій кампанії 2006 року. Але я переконаний, що ці дискусії не вплинуть на позитивне голосування за кандидатуру Тимошенко на посаді прем'єр-міністра", - наголошує Томенко.

За його словами, це є коаліція партнерів, до якої входять блок Ющенка та блок Тимошенко із залученням інших політичних сил. Коаліція "Сила народу", можливо, матиме єдиний партійний список на виборах 2006 року з розумінням, що конституційно передбачена більшість з'явиться вже після наступних парламентських виборів.

Зараз же, на думку Томенка, можна говорити про ситуативну парламентську більшість, "коли дуже багато народних депутатів, які переходять із колишньої парламентської більшості, є нашими союзниками, але ситуативними, а не стратегічними".

В той же час мер Києва Олександр Омельченко вважає, що призначення Тимошенко в.о. прем'єр-міністра мали підтримати всі політичні сили, які йшли на вибори разом з Віктором Ющенком, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"По-моєму, перший указ президента про призначення виконуючої обов'язки прем'єра Тимошенко мав бути підтриманий, у першу чергу, тими політичними силами, які разом з Ющенком йшли на вибори й перемогли", - сказав він журналістам у п'ятницю.

Читайте також:

Порошенко не проти кандидатури Тимошенко?

"Наша Україна" не провалюватиме Тимошенко?

Група Порошенка в "Нашій Україні" не голосуватиме за Тимошенко

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...