Частина "Пори" створить партію, а частина й далі мітингуватиме на вулиці

П'ятниця, 28 січня 2005, 11:34
У п'ятницю відкрився форум громадської кампанії "Пора", на якому будуть підведені підсумки першого етапу кампанії, що тривав із часу створення до закінчення президентських виборів.

Також буде позначена нова концепція діяльності "Пори", повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

У з'їзді беруть участь активісти Сербського руху "Отпор" Марко Маркович, Георгій Канделакі з грузинської організації "Кмара", активісти української організації "Чиста Україна", "Знаю!", директор міжнародного фонду "Відродження" Євген Бистрицький, виконавчий директор Українського гельсінського союзу із захисту прав людини Володимир Яворський.

Разом з тим, агентство "Інтерфакс-Україна" повідомляє, що плани подальших дій в "чорного" й "жовтого" напрямку кампанії "Пора" схожі тільки прагненням не допустити до керування Україною представників старої влади, у більшості інших питань дві галузі організації розходяться.

Цивільна кампанія "Пора" була створена навесні 2004 року. Незабаром після її створення сформувалося два напрямки - "жовта" "Пора!" й "чорна" "Пора!".

Як повідомив агентству активіст "жовтої" "Пори" Андрій Юсів, за реформування кампанії проголосувало близько 70% регіональних представників "жовтої" "Пори".

За його словами, після ліквідації "Пори" як громадської кампанії на її базі може бути створена політична партія, громадська організація або "міжнародний центр із поширення українського досвіду демократії за кордоном". Швидше за все, будуть створені всі три організації, відзначив Юсів.

Він також підкреслив, що "Пора" не є частиною команди Ющенка, а є окремою суспільною силою й носієм "незалежної думки". "Будь-яка влада буде заслуговувати критики, і така критика буде й нової влади", - заявив Юсів.

У той же час він негативно відповістив на запитання, чи буде партія "Пора" у випадку незадоволеності діями Ющенка або нового уряду співробітничати з новою опозицією, заявивши, що "ці люди (прихильники Януковича) не мають ніякого права називатися опозицією".

У свою чергу, в інтерв'ю агентству активіст "чорної" "Пори" Михайло Свистович, коментуючи плани "жовтої" "Пори" створити політичну партію, підкреслив, що створення політичної партії суперечить принципам "чорної" "Пори".

Питаннями люстрації й суспільного контролю влади мають намір, за словами Свистовича, займатися й активісти "чорної" "Пори", що має намір і далі проводити "політику декучмизації".

За його словами, партнерами "чорної" "Пори" стануть активісти сайту "Майдан" і Харківська правозахисна група. При цьому Свистович підкреслив, що діяльність організації "не буде полюванням на відьом" - "Пора" має намір збирати й передавати правоохоронним органам інформацію про правопорушення з боку чиновників, а також проводити вуличні акції протесту.

За оцінкою Юсова, на організаційну діяльність "Пори" за останній період пішло кілька десятків тисяч гривень, Свистович назвав суму від $100 тис. до $200 тис.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...