Симоненко хоче посадити Кучму?

П'ятниця, 28 січня 2005, 11:42
Лідер Компартії Петро Симоненко заявляє про те, що всі злочини, зроблені за час президентства Кучми й Кравчука, мають бути розкриті.

Так прокоментував Симоненко заяви ряду політиків про необхідність прийняття Верховною Радою закону про люстрацію, передає прес-служба КПУ в п'ятницю.

"Я й мої товариші по партії завжди дотримувалися й ніколи не відступимо від принципової позиції, що всі злочини перед народом України, зроблені за роки правління режиму Кравчука-Кучми, мають бути розкриті, а злочинці повинні понести суворе покарання відповідно до законів України", - заявляє Симоненко.

"Я вважаю, що чинне законодавство надає всі можливості для притягнення винних до відповідальності, як кримінальної, так і цивільної. А от чи понесуть законне покарання ті, хто розграбував країну або ж вони знову виявляться у владних кабінетах, залежить від нинішнього вищого керівництва України", - вважає Симоненко.

У той же час він стверджує, що "під прикриттям заяв про необхідність розчистити "авгієві стайні кучмократії", від прихильників Ющенка "лунають голоси про необхідність прийняття закону про люстрацію, інакше кажучи, закону про політичну благонадійність".

Він також заявив про те, що "праворадикальні й ультранаціоналістичні організації, які підтримують діючого президента, уже складають так звані "чорні списки".

Симоненко стверджує також, що відсутність реакції з боку офіційної влади на ці "суспільно небезпечні діяння", а також можливе прийняття закону про люстрацію, який лобіюють "депутати-оранжисти", приведе до широкомасштабного попрання прав й свобод громадян, незгодних з політикою, яку декларує і проводить Ющенко і його оточення.

"Українська
правда"

Читайте також:

Переможців не судять

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування