Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук пішов в опозицію, щоб не піти під суд

П'ятниця, 28 січня 2005, 11:49
Своїм переходом в опозицію партія СДПУ(о) прагне уникнути відповідальності за злочини, вчинені при владі.

Про це заявив у п’ятницю народний депутат, представник депутатської групи "Солідарність" фракції "Наша Україна" Віктор Король, повідомляє прес-служба групи "Солідарність".

"Мені було дивно бачити в президії людей, які безпосередньо причетні до всіх злочинів вчинених під час виборів, і, які зараз вдають із себе абсолютно законослухняних громадян, які начебто усе своє свідоме життя дотримуються "букви закону", - зауважує Король.

На думку Короля, СДПУ(о) була партією влади, без рішення якої в країні не відбувалося жодного дійства.

"Адже, по суті, - зауважує народний депутат, - адміністрація президента Кучми - це лідери есдеків та їх заступники. До того ж, не є таємницею, що жодне міністерство чи відомство не могло призначити чи зняти людину з посади, якщо подібне рішення не пройшло через ретельне сито есдепеушної бригади".

За словами народного депутата, колишній Міністр внутрішніх справ не міг власноруч віддати наказ щодо проведення стеження за кандидатом на пост президента Віктором Ющенком та за його прихильниками, відкривати кримінальні справи, проводити оперативний облік – такі діяння за колишніх умов не могли не узгоджуватися з владою в особі Віктора Медведчука.

"Розуміючи всю гостроту відповідальності за скоєні злочини проти народу, тепер представники цієї партії намагаються знайти вихід для себе та своїх підлеглих прикриваючись поняттям "опозиція". Однак маска опозиціонерів не означає недоторканості," – додав Віктор Король.

Депутат також називає "швидше хитрістю, ніж мудрістю" втягування до так званої опозиції інших політичних сил, які абсолютно не мають стосунку до фальсифікацій, що мали місце під час другого туру виборів президента Ющенка.

"Адже використовуючи їх непричетність до масових порушень виборчого законодавства, есдеки фактично вишукують додаткові аргументи для свого алібі.

І тому подібні заяви соціал-демократів об’єднаних я сприймаю як спосіб уникнення відповідальності, яка обов’язково буде доведена неупередженою судовою гілкою влади", - стверджує Король.

Проте депутат вважає, що за умов дійсної, а не показової правослухняності, лідер СДПУ(о) повинен надати максимум інформації про ті порушення, які мали місце під час проведення президентських виборів 2004 року. "Адже саме він був ключовою фігурою у штабі Януковича".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:33
Посол Польщі: Повернення чоловіків до України силою важко уявити
12:22
Росіяни з артилерії обстріляли Сумщину: загинула жінка, її онука — поранена
12:17
Вчені знайшли 57 тисяч клітин і 150 мільйонів нейронних зв'язків у крихітному зразку людського мозку
12:17
Український експорт з чорноморських портів сягнув 45 мільйонів тонн: чию продукцію переважно вивозили
12:07
У Повітряних силах пояснили, чому під час удару по Харкову не лунала тривога
12:07
фото, відеоПартизани показали вцілілі судна залишків ЧФ РФ у Криму
12:06
Морські дрони Magura вже потрощили Чорноморський флот РФ на $500 млн – Юсов
12:00
У двох регіонах після російських атак найскладніша ситуація з енергетикою – YASNO
11:47
Українці змінилися і більше хочуть демократичної системи, ніж сильного лідера – опитування
11:45
У Monobank тепер є дружні "банки" із власним прогресом, щоб гуртом збирати на велику ціль
Усі новини...
Реклама: