Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГЕНПРОКУРАТУРА ЗАКРИЛА СПРАВУ ПО ТИМОШЕНКО і відкриє по члену СДПУ(о)

П'ятниця, 28 січня 2005, 12:23
Генеральна прокуратура закрила справу проти лідера БЮТ Юлії Тимошенко.

Про це заявив Генпрокурор України Святослав Піскун на прес-конференції у п’ятницю.

"Ви пам’ятаєте, я казав, що справа Лазаренка й Тимошенко пов’язана. Чим пов’язана? Що фігурує в цій справі переказ грошей", - сказав Піскун.

Піскун згадав про те, що справа розглядалася в суді проти Лазаренка, слідчі не знайшли доказів, і впровадження закрили.

"В Україні ще в тому році суди закрили всі справи по Тимошенко, по її тестю, чоловіку. На основі цього, за його словами, генпрокуратура ухвалила рішення закрити справу по Тимошенко. Також закриті справи по керівниках ЄЕСУ.

Він також нагадав, що справа розслідувалась 8 років, і 4 рази Верховна Рада відмовлялася притягти Тимошенко до кримінальної відповідальності. "Не можна ж людину третировать вічно", - сказав він.

Генпрокурор заперечив, що рішення по Тимошенко було ухвалено після зустрічі Піскуна з президентом Ющенком. Він також підкреслив, що рішення було ухвалено за 5-6 днів до указу президента про призначення Тимошенко в.о. прем'єр-міністра.

Піскун відмовився сказати, чи була справа проти Тимошенко політичною, а щодо розслідування її справи в Росії порадив звернутися до російського прокурора Устінова.

Водночас Піскун висловив сумнів, що російська прокуратура зможе довести розслідування справи до кінця.

"Навіть наш самий гуманний суд не осудить на основі тих доказів, не те що російський", - зазначив Піскун.

Водночас генпрокурор повідомив, що Генпрокуратура вже 5 років розглядає справу щодо депутата Анатолія Льовіна, колишнього керівника концерну "Титан", члена СДПУ(о), і планує подати подання до Верховної Ради.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...