Піскун розшукує Пукача, щоб заарештувати?

П'ятниця, 28 січня 2005, 13:11
Генпрокуратура отримала дозвіл на арешт колишнього керівника відділу зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ Олексія Пукача.

Про це повідомив генпрокурор Святослав Піскун на прес-конференції у Києві.

Він підтвердив слова президента Віктора Ющенка про те, що у справі Гонгадзе генпрокуратура передала дві справи до суду.

"Абсолютно справедливо, що ми відправили справу до суду, суд розглянув, і ми отримали запобіжний засіб – арешт. Зараз розшукуємо", - сказав він.

Піскун не уточнив, чи розшукується саме Пукач, водночас на запитання журналістки Франс Прес, чи розшукує генпрокуратура вбивцю, чи когось іншого, Піскун відповів: "Ви ж знаєте, ми свідків не розшукуємо, вони самі приходять".

Піскун наголосив, що слідча група, яка повернулась розслідувати справу Гонгадзе, "не з чистого аркушу", а з того, що було напрацьовано колись.

Він також звинуватив екс-генпрокурора Геннадія Васильєва, що внаслідок його дій була порушена "наступальність процесу".

Піскун наголосив, що з приходом Васильєва було змінено склад слідчої групи: "Людей виштовхали, кого в реанімацію, кого під операцію, а Куций взагалі був звільнений за зловживання". За словами Піскуна, зараз слідчі поновлені на роботі.

Говорячи про досягнення генпрокурора Васильєва у справі Гонгадзе, Піскун зіронізував, що його зусиллями по-перше, відпустили Пукача, який втік, а також закрили справу проти таращанського прокурора Обозова, який сфальсифікував матеріали огляду місця, де було знайдено тіло журналіста.

Він також прокоментував слова Васильєва, що Пукача було звільнено при іншому генпрокурорі.

"Мене було звільнено 29 жовтня, - ці віхи в історії держави треба пам'ятати, - а Пукача звільнили 5 листопада", - сказав він.

Піскун визнав, що Васильєв на той час ще не був Генпрокурором, але додав, що після його приходу Генпрокуратурою нічого не було зроблено для поновлення справи, а друге звернення відбулося до суду аж через шість місяців.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування