Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СПУ хоче керувати Мінфіном, Мінпаливенерго і МВС

П'ятниця, 28 січня 2005, 14:34
У випадку формування нового уряду за участю представників Соцпартії, соціалісти претендують на керівництво в сфері фінансів, паливно-енергетичного комплексу й Міністерства внутрішніх справ.

Про це сказав у ході засідання "круглого столу" на тему "Формування парламентсько-урядової коаліції" у Києві в п'ятницю член фракції СПУ Микола Рудьковський, підкресливши, що "соціалісти не ставлять перед собою завдання за всяку ціну ввійти в уряд".

Депутат нагадав, що соціалісти в ході виборчої кампанії підписали з тоді кандидатом у президенти Віктором Ющенком угоду, де передбачалася його підтримка соціалістами за умови рішення питань у соціальній сфері, розкриття резонансних справ, виведення українських військових з Іраку й низки інших проблем.

За словами Рудьковського, якщо ця програма буде виконуватися, і уряд буде її дотримуватися, і якщо Ющенко буде вважати, що уряд може бути сформований і без соціалістів, "ми будемо його підтримувати".

У той же час, якщо соціалістам буде запропоновано взяти участь у формуванні уряду, "ми хочемо впливати на фінанси, ПЕК і внутрішні справи". Рудьковський підкреслив, що соціалісти не можуть допустити підвищення цін на тарифи в житлово-комунальній сфері й хочуть завершення розслідування резонансних справ.

Депутат сказав, що позиція соціалістів - щоб у новому уряді не було тих, хто раніше працював у владі.

Рудьковский сказав, що має інформацію про те, що дехто із впливових політиків і народних депутатів пропонує залишити в Кабміні нинішнього главу Державної митної служби Миколи Каленського.

Говорячи про розвиток подій у парламенті, Рудьковський сказав, що якщо Юлія Тимошенко стане прем'єром, "то без застосування адміністративного ресурсу й інших кучмівських методів, більшість у сесійній залі не створиш". На його думку, до вступу в силу змін в основний закон, більшість у Раді "буде тільки ситуативною".

Рудьковський підкреслив, що соціалісти не вважають за необхідне створювати більшість адміністративними методами. На думку депутата, більшість може бути створена після 2006 року (парламентських виборів).

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

СПУ підтримає Тимошенко, бо не має нічого проти

Соціалісти дадуть Тимошенко голоси і кадри для термінаторів

Тимошенко заспокоїла Мороза. Але він хоче три Міністерства

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування