Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун не дарує годинники і не цікавився власністю Пінчука і Ахметова

П'ятниця, 28 січня 2005, 16:11
Генеральний прокурор України Святослав Піскун не повторив жест екс-генпрокурора Васильєва і не подарував журналістам свій годинник.

Під час його прес-конференції у п'ятницю журналісти нагадали про його суперечку з Юлією Тимошенко дворічної давнини, яка звинуватила Піскуна у тому, що він носить платиновий годинник Vacheron Konstantin вартістю кілька тисяч доларів.

Натомість Піскун зазначив, що вони з Тимошенко тоді з'ясували це питання, і вона погодилася, що він значно дешевший.

Водночас Піскун зауважив, що коли йшов до парламенту, то подавав декларацію про прибутки, за якою він може дозволити собі купити "30 таких годинників".

Генпрокурор також зазначив, що носить "той годинник на свята та до Верховної Ради".

При цьому Піскун відмовився спочатку продемонструвати годинник, який на ньому зараз.

Він зазначив, що цей годинник, зроблений на замовлення генпрокурора, і він подарував декілька таких прокурорам інших країн.

Піскун відмовився подарувати годинник журналістам.

Також прокурор розповів про буфет Генпрокуратури. За його словами, він не бачить нічого "соромного" у тому, що в буфеті Генеральної прокуратури України продаються спиртні напої. Так він прокоментував слова свого попередника.

"Повірте, що потрібно, якщо це дозволено законом, щоб там були і коньяк, і шампанське, і пиво. Я не бачу нічого тут соромного", - сказав генпрокурор.
При цьому Піскун підкреслив, що ніхто зі співробітників Генпрокуратури у робочий час не сидить в нетверезому стані.

"Ми в робочий час, я впевнений, ніхто не вживає. А знаєте, чому не вживають? Тому що люди завантажені роботою, і вони знають, що коли вони зроблять свою справу, вони підуть додому, а не будуть сидіти тут ночами, і їм не будуть призначати тут на 11:00 годин вечора наради, які будуть закінчуватися в 2:00 ночі", - сказав Піскун, натякаючи на свого попередника.

Піскун проводив у пятницю прес-конференцію з нагоди 50 днів його перебування на посаді.

Він розповів про перші досягнення генпрокуратури. Зокрема щодо розслідування зловживань з продажем землі в Криму.

За його словами, за 5 днів у Криму співробітниками прокуратури виявлено жахливі факти: "Землі не просто роздають, ними торгують, як насінням на базарі".

Він також зазначив, що прокурор Криму Володимир Гальцов не міг не знати про ситуацію, яка відбувається із землями на території Криму.

Щодо роздачі земельних ділянок в Пущі-Водиці у Києві Піскун сказав, що зараз справи розслідуються.

"Справа ж не в тому кому давали, справа в тому хто дав", - наголосив генпрокурор.

Щодо розслідування справи продажу меткомбінату "Криворіжсталь", то Піскун сказав, що генпрокуроратура в нього поки не втручалася. "В суді і без нас розберуться", - зазначив він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...