Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін думає, як стати привабливим для країн СНД

П'ятниця, 28 січня 2005, 16:22
Співробітництво в рамках СНД залишається зовнішньополітичним пріоритетом Росії, заявив президент РФ Володимир Путін.

"Я багаторазово повторював: робота в Співдружності є пріоритетним напрямком нашої зовнішньополітичної доктрини. І такий підхід повинен стати принципом діяльності в підтримці регіональної стабільності на просторі Співдружності", - заявив Путін у Кремлі в п'ятницю на засіданні Ради безпеки, присвяченому відносинам між Росією й НАТО.

Російський президент відзначив, що в співробітництві на просторі СНД накопичений унікальний досвід. "Тут ми багато чого домоглися й напрацювали унікальний досвід. Але розраховувати тільки на цей капітал, явно недостатньо", - цитує президента РФ "Інтерфакс".

Путін заявив, що співробітництво з Росією "повинне бути привабливим і давати нашим сусідам відчутні преференції й переваги".

"Ми повинні пропонувати їм більш ефективні й конкурентноздатні варіанти вирішення загальних проблем - в економіці й політиці, у гуманітарних питаннях, у сфері безпеки", - сказав президент РФ.

Він підкреслив, що має на увазі, "у тому числі сприяння врегулюванню регіональних конфліктів, захист від загальних загроз, зміцнення кордонів, технічну модернізацію й підготовку армій".

"Це не ті питання, де можна дозволити собі працювати по залишковому принципу, заощаджувати кошти й ресурси", - заявив президент РФ.

Торкнувшись співробітництва в рамках Організації Договору про колективну безпеку , президент РФ підкреслив, що останнім часом були прийняті важливі рішення в сфері підготовки кадрів і реалізації озброєнь.

"Що стосується наших відносин по лінії ОДКБ, ви знаєте останні рішення в сфері підготовки кадрів і по реалізації наших озброєнь за внутріросійськими цінами. Вони (рішення) досить позитивно сприйняті нашими партнерами", - відзначив президент РФ.

"Потрібно й далі уважно вивчати потреби наших союзників, тонко на це реагувати, звичайно, не на шкоду собі", - сказав глава російської держави.

"Деякі речі все-таки мають потребу в певному преференционному режимі - у цій сфері цілком обґрунтовано", - підкреслив глава російської держави.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування