Гейтс закликає інвестувати в Україну, а Ющенко хоче в СОТ до кінця року

П'ятниця, 28 січня 2005, 16:46
Президент України Віктор Ющенко заявив, що нова влада зробить усе для покращення інвестиційного клімату в Україні.

У цьому Ющенко запевнив екс-президента США Білла Клінтона під час зустрічі з ним у п’ятницю в Давосі, повідомляє прес-служба українського президента.

Ющенко підкреслив під час зустрічі, що вважає Україну одним із найперспективніших європейських ринків і закликав "усіх друзів України приходити на український ринок, запрошувати інвесторів".

Клінтон у розмові, зокрема, відзначив, що очолюваний ним Фонд боротьби з ВІЛ-СНІДом, туберкульозом та малярією готовий співпрацювати з Україною задля допомоги у боротьбі зі СНІДом та туберкульозом.

Екс-президент Сполучених Штатів підкреслив, що Фонд підтримуватиме програму здешевлення ліків та готовий надавати у цьому питанні Україні допомогу.

В той же час, Голова Ради директорів компанії "Microsoft" Білл Гейтс, з яким Ющенко також зустрічався у п’ятницю, відзначив високий інтелектуальний потенціал українців і закликав інвестувати в Україну.

Він також закликав Україну "задіювати високий потенціал своїх громадян". Голова Ради директорів "Microsoft" зазначив, що компанія готова розширити представництво в Україні та підтримувати освітні програми для української молоді.

***

Крім того, Ющенко провів у Давосі зустріч з Генеральним директором Світової організації торгівлі Супачай Панітчпакді.

На зустрічі від української сторони були також присутні голова Національного банку України Володимир Стельмах та народний депутат України Олег Рибачук.

Ющенко у розмові висловив сподівання, що до кінця цього року Україна вступить до Світової організації торгівлі. "До листопада ми очікуємо виконання усіх передумов, необхідних для цього", – наголосив український президент.

Ющенко повідомив на зустрічі, що у новому уряді буде введена нова посада віце-прем’єра з питань євро інтеграції, який безпосередньо відповідатиме за вступ України до Світової організації торгівлі. Як кандидата на майбутню посаду Ющенко представив Рибачука.

Панітчпакді, у свою чергу, підкреслив, що з його боку є повна підтримка України і запросив після формування уряду відвідати головний офіс СОТ у Женеві.

Генеральний директор Світової організації торгівлі висловив переконання, що найбільший прогрес щодо змін відбувається там, де лідер країни особисто опікується питанням реформ і тому він вважає, що в України велике майбутнє.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування