РОСІЯ МОЖЕ ЗАРАХУВАТИ ДО СВОЄЇ "ВІСІ ЗЛА" УКРАЇНУ

П'ятниця, 28 січня 2005, 17:34
Росія може змінити власну зовнішню політику і створити так звану "вісь зла", до якої включить Україну, Грузію та Молдову, припускає впливове російське видання "Комерсант".

"Ось вже декілька днів від російських офіційних осіб усіх рівнів лунають досить рішучі заклики на адресу нової російської "вісі зла". Схоже, що її складають Грузія, Україна і Молдавія…", азначає видання.

На думку провідного російського політолога Павла Фельхенгауера в Росії "взагалі погано ставляться до нового керівництва на Україні, погано ставляться до керівництва Грузії".

"Те, що там при влади - і в Тбілісі, і в Києві - сили, які явно не хочуть інтегруватися з Москвою по московському сценарію, це подається так, що вони супротивники, політичні супротивники. З ними будуть якось намагатися домовитися, щоб там помінялася політика. Якщо ні, то будуть робити різний тиск, підтримувати опозиційні групи й так далі", сказав політолог в інтерв’ю 5 каналу.

Поняття "вісь зла" вперше скандально пролунало з вуст американського президента Джорджа Буша. У січні 2002 року у своїй доповіді про положення в країні зарахував до антиамериканської "осі зла" Ірак, Іран і Північну Корею.

Українська правда

Повністю статтю читайте тут

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News