Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шредер запросив Ющенка до Німеччини

П'ятниця, 28 січня 2005, 18:45
Федеральний канцлер Німеччини Герхард Шредер запросив президента України Віктора Ющенка у березні відвідати ФРН.

Про це Шредер сказав на зустрічі з Ющенком у п’ятницю в Давосі, повідомляє прес-служба українського президента.

Глави держав обговорили двосторонні стосунки у сфері політики та торгово-економічній сфері, а також тему інтеграції України до європейських структур.

Сторони домовилися про створення українсько-німецької робочої групи, яка проаналізує проблемні питання, що існують на шляху України до СОТ та ті, що стосуються набуття Україною статуту країни з ринковою економікою.

Шредер та Ющенко також домовилися, що найближчим часом Україну відвідає міністр закордонних справ Німеччини Йошка Фішер.

Крім того, Ющенко зустрівся з президентом Європейського банку реконструкції та розвитку Жаном Лем'єром.

Головна тема їхньої розмови - залученння інвестицій на український ринок. Лем'єр заявив, що сьогодні світ сподівається на реформи в Україні і ЄБРР готовий через програми банку мобілізувати залучення на український ринок до одного мільярда євро інвестицій на рік.

Президент України підкреслив у розмові, що пріоритетом його уряду буде проведення ліберальних реформ і покращення інвестиційного клімату у Україні. "Все це робитиметься заради єдиної мети - покращити життя людей. Ми не хочемо відкладати це на довгий термін", - сказав український президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...