Волков впевнений, що Кірпу довели. Він кликав його в гості

Субота, 29 січня 2005, 12:58
Депутат Верховної Ради Олександр Волков думає, що міністра транспорту й зв'язку Георгія Кірпу довели до самогубства.

"Припускаю, що все ж таки це хтось зробив. У мене немає доказів, але як будь-який громадянин країни, можу мати власну думку про людину, яку добре знав. Кірпа був дуже сильний, це правда", - сказав Волков в інтерв'ю щотижневику "2000".

"Кірпа не міг боятися, як зараз говорять, майбутньої влади... не було в нього ніякого страху "перед приходом Ющенка". І за годину до загибелі був він у прекрасному настрої, розстався із дружиною... Наступного дня призначив зустріч мені у себе в офісі. Не думаю, щоб могло бути спонтанно: взяв, схопив пістолет і пустив собі кулю в чоло", - додав він.

За словами Волкова, він не знайомий з матеріалами кримінальної справи, навіть народні депутати, не знають результатів судово-медичної експертизи. "І нам не відповіли на дуже багато питань. Наприклад, чому в померлого на голові були синці? Чому в районі носоглотки зафіксовані ознаки задушення? Чому куля пішла зверху вниз? Чому, будучи правшою, він, якщо стріляв, то робив це лівою рукою? І багато інших питань...", - підкреслив Волков.

26 грудня 2004 року тіло Кірпы було знайдено в 18.00 у літньому будиночку на його дачі в селищі Бортничі під Києвом з вогнепальним пораненням у голову. На місці події було знайдено пістолет ПСМ калібру 5,45 мм і гільза.

Генпрокуратура порушила кримінальну справу за статею про доведення до самогубства. Міністром транспорту він став 2002 року за квотою парламентської фракції СДПУ(о).

На брифінгу в п'ятницю генеральний прокурор України Святослав Піскун заявив, що смерть Кірпи, швидше за все, була самогубством.

"Швидше за все, експерти й слідчі схиляються до самогубства", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Києві, відзначивши, що йому важко коментувати цю тему, оскільки експертизи ще не завершені.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Піскун вияснив, що Кірпа вбив себе сам


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування