Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко примусить урядовців звітувати за доходи свої і свахи

Субота, 29 січня 2005, 15:21
Президент Віктор Ющенко має намір ввести обов'язкові фінансові декларації, які будуть заповнювати всі члени Кабінету Міністрів, а також президент.

Про це сказано в повідомленні прес-служби президента з посиланням на зустріч Ющенка із провідними світовими бізнесменами в Давосі (Швейцарія).

Зі слів Ющенка, таким чином, члени уряду будуть декларувати не тільки свої доходи, але й витрати, і не тільки власні, але й близьких родичів.

"Щоб не було такого, коли сам "гол как сокол", а все записано на сваху або сестру", - сказав Ющенко.

Український президент заявив, що пріоритетами його президентської діяльності буде боротьба з корупцією й відділення бізнесу від влади.

"Ми домовилися: якщо бізнесмен входить в уряд, то він привселюдно засвідчить, що він продав весь свій бізнес, декларує своє майно й не має жодного відношення до підприємницької діяльності", - зазначив президент.

Під час зустрічі були також порушені теми інвестиційного клімату в Україні й медіабізнесу.

Ющенко сказав, що при президенті України буде створена рада інвесторів, мета якої - забезпечити діалог нової влади з бізнесом.

"Як професійний економіст я переконаний - ви виграєте, якщо будете працювати в Україні", - запевнив Ющенко своїх співрозмовників.

Він також закликав бізнесменів ніколи не розраховувати на продажність чиновників.

Український вибір


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування