БЮТ, СПУ й Наша Україна можуть стати блоком?

Субота, 29 січня 2005, 16:02
Депутат соціаліст Юрій Луценко не виключає створення єдиного блоку СПУ, БЮТ і Нашої України перед виборами 2006 року.

Таку версію він виклав в інтерв'ю "Київському телеграфу".

"Як буде в 2006 році - не знаю. Але варіант блоку "За нашу Україну - Соціалістичну Батькивщину" на чолі з Олександром Морозом можливий", - сказав Луценко, додавши, що "виборцям так легше буде визначатися".

За його словами, є й інший варіант - "знову йти двома колонами: від правої демократії може бути "Наша Україна" і БЮТ, від лівої - СПУ й великі промислові авторитети, які вже сьогодні почали заявляти про підтримку Соцпартії".

Луценко сказав, що має на увазі, наприклад, керівника ГМК ім. Ілліча Володимира Бойка.

На питання про неоднозначну реакцію деяких представників "Нашої України", наприклад Романа Безсмертного, на призначення Тимошенко виконуючою обов'язки прем'єра, Луценко відзначив, що той "має право на епатажні заяви".

"У кожній здоровій політичній чинності є кілька центрів політичного впливу. Це стосується й СПУ, і "Нашої України", і будь-якої іншої реальної партії, а не бізнес-команди в стилі СДПУ(о)", - додав соціаліст.

У той же час, на його думку, пам'ять про те, чого домоглися два Рухи на виборах президента й чого домігся Ющенко не дасть блоку розпастися.

Коментуючи призначення Тимошенко на посаду прем'єра Луценко відзначив, що це буде "уряд термінаторів".

"Його головне завдання - провести "зачищення" і радикальні реформи. Думаю, що такий підхід дуже ефективний, однак і дуже ризикований. Саме тому я вживаю таке слово - "термінатор". Далі видно буде", - додав він.

Він висловив сумнів, що Мороз буде працювати в цьому уряді, однак повідомив, що на останній зустрічі із президентом лідер СПУ передав йому "кадровий пакет соціалістів", що містив у собі кандидатури прем'єр-міністра, віце-прем'єрів, міністрів, губернаторів і керівників нижньої ланки.

На питання, де зараз соціалісти - в опозиції чи у владі - Луценко відповів: "Соціалісти зараз працюють під гаслом: "Нас багато, нам є що святкувати!".

"Якщо ж хтось нас виштовхне в конструктивну опозицію - немає проблем, ми й це вміємо робити. Але мені здається, що в такому випадку різко підвищується загроза недемократичного реваншу в 2006 році. Тому я особисто буду робити все, щоб спроби зірвати стратегічне співробітництво правої й лівої демократій провалилися", відзначив він.

"Я глибоко переконаний, що якщо в нової влади вистачить розуму не робити мученика з Віктора Медведчука, а просто брати за зябра й саджати всіх тих, хто бандитував на митницях, у податковій й інших "хлібних місцях" минулої влади, то СДПУ(о) не пройде в парламент, навіть якщо вона тричі оголосить про опозицію до нової влади", - додав Луценко.

Читайте також:

СПУ хоче керувати Мінфіном, Мінпаливенерго і МВС

СПУ підтримає Тимошенко, бо не має нічого проти

Соціалісти дадуть Тимошенко голоси і кадри для термінаторів

Тимошенко заспокоїла Мороза. Але він хоче три Міністерства

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...