Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сорос не давав гроші на революцію, але допоміг екзіт-полами

Субота, 29 січня 2005, 16:19
Американський фінансист Джордж Сорос спростував у суботу повідомлення про те, що він фінансував "революцію троянд" у Грузії та "жовтогарячу революцію" в Україні, однак визнав, що надавав допомогу "демократичному процесу" у цих країнах.

"Це абсолютна неправда", - сказав Сорос, відповідаючи на запитання про фінансування "революцій" у Грузії й на Україні на прес-конференції.

"Дуже зручно обвинувачувати зовнішні сили в тому, що відбулося. Але всі, хто там був, бачили, що відбулося насправді. Це було повстання народу", - додав він.

У той же час Сорос сказав, що він пишається роботою своїх фондів у Грузії й на Україні.

"Наприклад, мої фонди організовували опитування на виході з виборчих дільниць. І ці опитування сильно впливають на людей, тому що вони радше вірять їм, а не офіційній інформації", - сказав Сорос.

За його словами, він також надав "первісну фінансову підтримку" новому уряду Грузії для того, щоб люди могли повернутися через кордон для роботи в цьому уряді.

"Це була, здається, зарплата в тисячу доларів на місяць. Це було організовано Програмою розвитку ООН, я вніс їм свій внесок, і, думаю, це був тимчасовий захід.

Потім стали говорити, що уряд Грузії оплачується Соросом, і вони припинили цю програму, чому я радий", - сказав Сорос.

РІА Новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...