Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Крим перейшов на сторону Ющенка

Субота, 29 січня 2005, 16:46
У Сімферополі в суботу пройшов об'єднавчий форум демократичних сил Криму, які заявили про підтримку нового президента України Віктора Ющенка.

Форум організований з ініціативи партій і рухів, які підтримували Ющенка в ході виборчої кампанії.

У заході взяли участь більше 850 делегатів, які представляли більше 30-ти організацій. Крім того, за запрошенням оргкомітету форуму, у ньому взяли участь представники 15-ти організацій, які раніше входили в коаліцію, яка підтримує Віктора Януковича.

Учасники форуму ухвалили звертання до Ющенка, у якому заявили про його підтримку й готовність взяти участь у реалізації програми, з якою він ішов на вибори.

Учасники форуму висловилися за кадрові реформи, підвищення економічного рівня життя, збереження російськомовної культурної інфраструктури Криму, облаштованість кримських татар і тощо.

Вони відзначили необхідність того, щоб президент Ющенко взяв під особливий контроль розподіл і реалізацію кримської землі, що перебуває в державній або комунальній власності, у зв'язку з масштабним розгарбуванням цього ресурсу.

Учасники форуму звернулися до всіх кримчан із закликом об'єднатися заради реалізації програми нового президента.

На форум був запрошений голова Верховної Ради Криму Борис Дейч. Під час його виступу низка делегатів, в основному представники організації "Пора" близько 10-ти хвилин свистіли й кричали "Ганьба", не даючи можливості йому говорити.

Після численних спроб головуючого - керівника кримського штабу Ющенка Валерія Пробий-Голови Дейч зрештою зміг виступити.

Він підкреслив, що Криму вдалося пройти передвиборчий шлях, зберігши політичну стабільність і міжнаціональну згоду, "і це головне".

"Ми не ставимо під сумнів результати минулих виборів і поважаємо вибір народу України й тому будемо працювати, як з новим президентом України, так і з новим складом Кабінету міністрів, а також Верховною Радою країни", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування