Ющенко каже "і - і" та не хоче марнувати час

Неділя, 30 січня 2005, 14:58
Президент Віктор Ющенко заявляє, що поспішає з тим, щоб подати заявку на вступ України в ЄС, бо не хоче "марнувати жоден день" на цій дорозі.

Про це він сказав під час інтерв'ю Бі-Бі-Сі у Давосі.

"Я дуже добре знаю Європу і європейські звичаї, де швидко нічого не робиться. І євроінтеграція - це довга дорога. Я не хочу марнувати жодного дня для своєї нації на цій дорозі".

"Ми повинні її чесно пройти, відверто, ми не хочемо ні для кого бути тягарем, але ми вимагаємо те, що нам належить. Я переконаний, що Європа без України буде недосконалою", - сказав він.

В той же час він пообіцяв, що у відносинах з Росією Україна буде послідовною.

"Найголовніше я хочу сказати, що європейська інтеграція України не є альтернативою гарним стосункам з Росією. І на Сході, і на Заході є українські інтереси".

"Ми хочемо вирішувати ці інтереси на рівні наших стратегічних партнерів - Європи і Росії. Це є очевидна, зрозуміла і чесна позиція. Ми не говоримо про політику "або-або". Ми говоримо про політику "і-і", - сказав Ющенко.

Щодо свого отруєння, Ющенко вважає, що "блискуче вийшов із ситуації".

"Мені видано було дуже багато отрути, я знаю, що абсолютна більшість людей у цій ситуації просто попрощалися б із життям. Дякуючи своїй фізичній формі, я вижив, і я не в інвалідному візку", - сказав він.

"Я розумію, що це був замах на українську демократію. Влада хотіла успадкувати крісло президента. Я щасливий, що я разом із своїми колегами цей іспит склав. Ми виграли вибори. Я ні про що не шкодую", - сказав він.

"Ми підняли націю, вона горда тим, що вона є українською. Я бачу, як модно сьогодні бути українцем. Тисячі людей на майданах дихають вільним повітрям. Скільки людей плачуть від того, що досягнено в Україні! Тому якщо мій фізичний стан є плата за цей прогрес, я готовий нести цю плату", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News