Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Губський готовий голосувати за Тимошенко, соціалісти і есдеки ще радяться

Неділя, 30 січня 2005, 23:00
Лідер СПУ Олександр Мороз зазначив, що у понеділок о 13 годині відбудеться засідання політради партії, де буде прийняте остаточне рішення щодо підтримки кандидатури Тимошенко соціалістами та щодо входження членів СПУ до уряду.

На сьогодні до фракції СПУ входить 21 народний депутат.

Водночас у вівторок група Промисловців і підприємців "Воля народу" зустрічатиметься з Тимошенко і після цієї зустрічі визначиться щодо підтримки її кандидатури, повідомив УНІАН член групи Василь Гуреєв.

Він зазначив, що та частина народних депутатів, яка в групі представляє Партію промисловців та підприємців України готова підтримати Тимошенко.

За його словами, партія розраховує на те, що її представники зможуть зайняти посади міністра з питань промислової політики та голови комітету з питань підприємництва. На сьогодні до групи "Воля народу" входить 14 народних депутатів.

Фракція партії "Єдина Україна" має намір підтримати кандидатуру Юлії Тимошенко на пост прем'єр-міністра, повідомив лідер фракції Богдан Губський.

За його словами, позитивним є той факт, що в четвер, 3 лютого, Рада має намір заслухати також програму діяльності уряду Тимошенко.

Губський вважає, що парламент повинен схвалити призначення на пост прем'єра Тимошенко.

Губський мотивував це тим, що український народ висловив підтримку президентові Віктору Ющенку, і тепер парламент повинен також його підтримати, повідомляють Українські новини.

Також до вівторка зі своїм голосуванням по кандидатурі Тимошенко мають визначитися фракція Компартії та "Демініціативи".

СДПУ(о) також ще не визначилась з голосуванням по Тимошенко.

За словами нардепа Ігора Шурми, це повязано з тим, чи фракція остаточно визначиться зі своєю опозиційністю, сказав він УНІАН.

"Це питання повинно розставити крапки", - сказав він. "Потрібно припинити балачки про опозиційність, а діяти", - додав Шурма.

Депутат зазначив, що на сьогодні у фракції не існує визначеної позиції щодо того, як голосувати по цьому питанню. Разом з тим він висловив переконання у тому, що якщо фракція заявляє про свою опозиційність, вона має діяти відповідним чином.

"Якщо у владу не запрошують, то фракція не може нести відповідальність за дії влади", - сказав Шурма.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування