Червоненко сам перевіряв їжу Ющенка. А тепер може зайняти місце Бакая?

Понеділок, 31 січня 2005, 11:54
Народний депутат Євген Червоненко, який останнім часом опікувався особистою безпекою президента Віктора Ющенка, може очолити реформоване державне управління справами.

Про це повідомляє "Україна молода" з посиланням на джерела, близькі до Віктора Ющенка.

"УМ" має інформацію про те, що Червоненко був серед претендентів на посаду глави адміністрації президента, поки цей пост не віддали Олександрові Зінченку у вигляді держсекретарства.

Червоненка згадували і як імовірного міністра транспорту в новому Кабміні, хоча й відомство покійного Кірпи навряд чи йому підійде, зазначає видання.

Основна кадрова версія щодо Червоненка зараз стосується того, що буде реформовано Державне управління справами, і 45-річний Червоненко отримає портфель керуючого справами.

"УМ" нагадує, що в уряді Ющенка-2000 Червоненко був головою Держрезерву.

Сам Червоненко, відповідаючи на питання "України молодої", чи отримає він якийсь пост у новому уряді, чи й надалі залишатиметься народним депутатом, відповів:

"Я точно залишуся Євгеном Червоненком. І буду там, де скаже Віктор Ющенко. Щодо можливих посад, то стежте за указами президента".

Червоненко розповів, що й зараз продовжує опікуватися питаннями безпеки, "бо загрози для Ющенка, які існували, нікуди не зникли".

"Безпекою Ющенка як президента буде займатися вже вся країна. Я переконаний, що державні спеціальні служби стоятимуть на сторожі безпеки Віктора Ющенка. Щодо мене, то як соратник і друг Віктора Андрійовича, безумовно, я опікуватимуся "стратегічними" питаннями його безпеки. Наскільки це буде можливо. Насамперед вивчатиму природу загроз для президента", - додав він.

Червоненко також розповів, що контроль їжі Ющенка і зараз "залишається прискіпливим", але це робиться вже на "відповідному державному рівні".

Він також визнав, що під час кампанії пробував їжу Ющенка "в тих випадках, коли траплялися непередбачені графіком заходи, і наша служба не встигала або не мала змоги перевірити харчі".

Червоненко повідомив, що стан здоров'я Віктора Ющенка постійно поліпшується. "Ви самі бачите, наскільки кращим стало обличчя, і їздити в "Рудольфінерхаус" на лікування президентові вже не потрібно. Якщо дозволятиме графік, можливо (я підкреслю це слово — можливо), Ющенко на один-два дні їздитиме в спеціальні клініки для контролю", - зазначив він.

На питання, хто контролює Ющенка в таких випадках, як у Освенцімі, коли Ющенко три години стояв на 7-градусному морозі із непокритою головою, депутат відповів, що шапка в нього була, і дружина була поруч.

"І вона, і я йому кілька разів казали: "Треба одягти шапку". Навіть Путін он шапку вдягнув, хоча він не любить головних уборів. Але Ющенко незалежний у поглядах", - зазначив Червоненко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування