Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко розпочинає антикучмівську кампанію з реабілітації власного чоловіка

Понеділок, 31 січня 2005, 12:34
Юлія Тимошенко подала у Верховний суд протест у кримінальній справі, заведеній під час правління Леоніда Кучми проти її чоловіка Олександра Тимошенка, котрий зараз переховується за кордоном.

Про це повідомляє британська газета "The Times" у статті "Київська "принцеса" жадає помсти", переклад якої опубліковано в InoPressa.

"Новий прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко почала боротьбу за те, щоб зняти зі свого чоловіка обвинувачення в корупції й покарати поплічників обвинувачення, які належали до режиму, скинутому "помаранчевою революцією", - повідомляє видання.

Газета пише, що "найбагатша жінка в Україні" Тимошенко заявила, що її чоловік живе за кордоном, і що вона не стане ризикувати й втягувати його в "нову м'ясорубку", поки суд не виправдає повністю її родину.

"Це - перший постріл у кампанії проти Кучми і його товаришів, в ході якої Тимошенко має намір помститися їм за спроби посадити у в'язницю її і її чоловіка за обвинуваченнями у шахрайстві", - додає "The Times".

Газета підкреслює, що "в минулому Тимошенко закликала посадити у в'язницю Кучму й деяких його сподвижників", а також "закликала до розслідування серії приватизаційних угод ери Кучми, маючи на увазі, насамперед, приватизацію "Криворіжсталі".

Видання також нагадує, що в Україні Тимошенко і її чоловіка обвинувачували в "присвоєнні державних фондів від прибуткового газового імпорту" під час керівництва "приватною фірмою" (ЄЕСУ), яка "мала монополію у сфері імпорту газу з колишніх країн СРСР, включаючи Росію", а сама Юлія Тимошенко зараз обвинувачується Росією в дачі хабарів російським військовим офіцерам.

"The Times" наводить слова одного неназваного союзника Тимошенко: "У в'язниці їй довелося несолодко. Вона почала мріяти про помсту проти тих, хто несе відповідальність за те, що її кинули в камеру. Зараз вона нічого не боїться".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:14
Цього року темп зростання міжнародної торгівлі має подвоїтися: хто буде основним рушієм
18:05
Франція звинуватила Росію у залякуванні після виклику свого посла
18:01
На Донеччині судитимуть жінку, яка на тиждень лишила трьох дітей без нагляду: молодший син згорів живцем
17:59
фотоНа Харківщині сапери випробовують машину механізованого розмінування 
17:58
Brave1 у 12 разів збільшить гранти на військові розробки: як працює головний техно-кластер української армії
17:53
Україну на інвестиційному саміті SelectUSA у США в червні представлятимуть 15 стартапів
17:36
Глава МЗС Італії проти використання зброї, яку надсилає країна, для ударів по РФ 
17:33
Тариф на електрику для населення може зрости вже цьогоріч – Держенергонагляд
17:30
Детінізація торгівлі: в Україні зростає кількість чеків та легального виторгу
17:14
відеоНа Одещині знищили морську міну
Усі новини...
Реклама: