Ющенко відібрав у Путіна мисливський будиночок?

Понеділок, 31 січня 2005, 13:17
Наступного дня після візиту Віктора Ющенка в Москву кримська влада повернула в держвласність ділянку землі, виділену при екс-президенті Кучмі нібито для будівництва мисливського будиночка для Володимира Путіна.

Про це в статті "ONLY Ю." повідомляє російська "Новая газета".

"25 січня уряд Криму повернув назад у республіканську власність 350 гектарів Ялтинського заповідника. Цю ділянку, за чутками, було виділено під тиском Кучми для будівництва мисливського будиночка для російського президента", - пише газета.

"Про те, що Путін просив українську владу дозволити йому влаштувати свою резиденцію в Криму, чули всі - два роки тому в Ялті. Не встиг Ющенко вступити на посаду, а екологи вже поскаржилися йому на неподобства, що кояться. І новий український президент санкціонував перевірку генпрокуратури", - додає видання.

Крім того, на думку автора статті, "можна посперечатися", що призначення Юлії Тимошенко в.о. прем'єра "розізлило Путіна".

"Симптоматичним був дуже доброзичливий сюжет про "леді Ю." на ГРТ", - пише "Новая газета".

Так що, на думку газети, "цілком можливо, що призначення "леді Ю." перед відльотом у Первопрестольну не мало на меті дратувати Путіна, а, навпаки, заспокоювало українську громадськість: новий президент крутий, робить призначення, не порадившись зі старшим братом".

Як відомо, церемонія інавгурації президента Ющенка відбулася 23 січня. Наступного дня, 24 січня, він відвідав з робочим візитом Москву, після чого здійснив закордонне турне на Захід, в рамках якого взяв участь в засіданні ПАРЄ у Страсбурзі, у відзначенні 60-річчя визволення гітлерівського концтабору Освенцім та у Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування