Симоненко хоче, щоб Кабмін пояснив пільги Кучми

Понеділок, 31 січня 2005, 14:17
Лідер Комуністичної партії, народний депутат Петро Симоненко ініціює звіт Кабінету Міністрів у Верховній Раді про надання пільг екс-президентові Леоніду Кучмі.

Про це Симоненко сказав журналістам у парламенті, повідомляють "Українські новини".

З його слів, він запропонував погоджувальній раді лідерів депутатських фракцій і груп Ради заслухати звіт Кабміну про надання пільг Кучмі.

"Я запропонував на погоджувальній раді заслухати представників уряду, чому було видано постанову про матеріальне забезпечення Кучми", - сказав Симоненко.

Він підкреслив, що закон про президента України дотепер не прийнятий.

На думку Симоненка, рішення Кабміну про надання пільг Кучмі ігнорує інтереси мільйонів виборців.

Лідер КПУ додав, що, на його думку, багато виборців, які голосували за президента Віктора Ющенка, у такий спосіб висловлювали протест проти правління Кучми.

Розпорядженням Кабміну за підписом в.о. Миколи Азарова Кучмі за рахунок держави встановлюється щомісячне грошове утримання у розмірі місячного фонду оплати праці президента України, оплачується утримання апарату в кількості трьох осіб, передається в довічне користування державна дача, два автомобілі та надається право безкоштовного проїзду усіма видами транспорту, крім таксі, та ін.

Як повідомлялося, на початку липня народні депутати Валерій Пустовойтенко, Сергій Бондарчук і Сергій Бичков запропонували парламенту врегулювати надання правових, соціальних та інших гарантій президентові, що припинив виконання своїх повноважень.

В липні адміністрація президента заявила, що вважає законопроект про гарантії президентові, у якого завершилися повноваження, доцільним.

У серпні 2004 року Ющенко підтримав надання гарантій президентові, у якого завершилися повноваження.

В 2004 парламентський комітет з питань правової політики рекомендував парламенту відхилити законопроект "Про надання гарантій президентові, що припинив виконання своїх повноважень".

Читайте також:

Українці будуть утримувати Леоніда Кучму довічно?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...