Литвин проти люстрації і силових методів збору більшості

Понеділок, 31 січня 2005, 15:06
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що депутати, які голосуватимуть за прем"єра, візьмуть на себе зобов’язання працювати до парламентських виборів спільно і з урядом, і з президентом.

Таку думку він висловив на зустрічі з послами країн-членів ЄС, повідомляє інформуправління Верховної Ради.

"Я бачу в парламенті необхідний потенціал підтримки ініціатив президента. Можна очікувати, що в основному склад Кабміну буде сформовано ще до кінця цього тижня", - додав Литвин.

В той самий час, голова Верховної Ради, передбачаючи можливість переформатування депутатських груп і фракцій, зазначив, що вважає хибною практикою "силове формування більшості у парламенті".

На думку Литвина, коаліція, яка буде утворена, до певної міри матиме ознаки ситуативності.

Відповідаючи на запитання стосовно ймовірності люстрації, Литвин зазначив, що, на його думку, "влада не повинна займатися ревізією минулого, а повинна думати про перспективи країни".

"У нас усіх є розуміння того, що сьогодні ще не перемога демократії, зроблено лише перший крок, а парламентські вибори покажуть, чи пройшли ми "точку повернення", - підсумував він.

Під час зустрічі Литвин висловився за конкретизацію плану дій Україна-ЄС, зокрема, надання Україні статусу країни з ринковою економікою, практичної підтримки у вступі до СОТ, утворення зони вільної торгівлі з країнами–членами ЄС, зняття обмежень у торгово-експортних взаєминах, наявність деяких преференцій у візовому режимі для громадян України.

"Це ті п’ять кроків, які, ми сподіваємось, ЄС зробить назустріч нам, в той час як дев’яносто п’ять відсотків повинні ми зробити самі у себе вдома, причому працювати для цього день і ніч", - наголосив Литвин.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News