Костенко слідкуватиме, як Порошенко піде з бізнесу, а Литвин присвоює бренди

Четвер, 10 лютого 2005, 12:21
Лідер Української народної партії Юрій Костенко заявляє, що відстежуватиме, як бізнесмени, які потрапили у владу, відмовлятимуться від свого бізнесу.

Про це він заявив в ефірі "Громадському радіо".

"Багато підприємців попали у владу, Віктор Андрійович запропонував їм скласти відповідні повноваження бізнесменів і передати управління не кумові, братові чи сватові, чи дружині, а за відповідними міжнародними стандартами якійсь компанії, яка буде здійснювати від імені власника управління, коли він займатиметься державною роботою", - сказав Костенко.

За словами Костенка, він "має певний сумнів, що так все буде гарно". Тому, додав він, очолювана ним Українська народна партія "буде відстежувати і ці процеси".

"Якщо не відбудеться відповідних дій, то ми знову ж таки демократично, публічно, будемо критикувати тих конкретних посадовців, які не виконують своїх політичних зобов’язань, і перед президентом, і перед українським народом", - заявив він.

В радіоефірі Костенко також розкритикував появу в Україні кількох партій з назвами "народна", які перегукуються з його Українською народною партією.

"Всі кинулися раптом в назву "народна", попри той факт, що в Європі є чітка ознака: народні партії – це, як правило, правоцентристські партії, до яких відноситься і УНП чи "Народний рух України", - сказав він.

"Ну, і ще один, як на мене, такий надзвичайно важливий елемент щодо цих "народних" представників. Це те, що більшість із партій, які називалися центристськими, це були партії влади. Ну, я думаю, що народ розбереться у цих народниках і проголосує за тих, кому довіряє за справи, а не за їхні назви", - зазначив Костенко.

Як відомо, минулого року Аграрна партія Литвина взяла назву "Народна аграрна партія" і в майбутньому взагалі планує відмовитися від слова "аграрна".

Також створити Народну партію "Наша Україна" планують ПРП, "Солідарність", Молодіжна партія та група "Разом", які зараз входять до блоку Ющенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування