Терьохін не хоче віддавати євроінтеграцію Рибачуку

Четвер, 10 лютого 2005, 15:03
Міністр економіки Сергій Терьохін проти передачі Держкомітету з європейській інтеграції частини свого міністерства.

Зокрема, він вважає, що функції зовнішньої торгівлі, а також переговори про вступ України у Світову організацію торгівлі повинні залишитися за Мінекономіки.

"Я думаю, що євроінтеграційні функції не поширюються на Африку або Індонезію й абсолютно ніякого відношення не мають до СОТ (українська абревіатура ВТО) або антидемпінгових справ в Америці, нехай (комітет) займається євроінтеграцією", - сказав Терьохін.

Він сказав, що готовий віддати Комітету половину департаменту євроінтеграції Мінекономіки в кількості 30 осіб для того, щоб друга половина цього департаменту координувала питання євроінтеграції в Мінекономіки, за аналогією з департаментами з євроінтеграції, які планується створити при кожному міністерстві.

Зі слів Терьохіна, функції й структура Комітету євроінтеграції, який планується створити, ще обговорюються. "Є величезні сумніви у членів уряду із приводу цього комітету. Такого у світі ніколи не було, була координаційна група", - сказав він.

Він зазначив, що в Польщі таку інтеграційну групу очолив прем'єр, а в інших країнах - ключові міністри, й вона передбачає маленький обслуговуючий апарат.

"Створювати міністерство якесь нове - навіщо це? Я вважаю, що це не потрібно. Навіщо плодити чиновників? При цьому пропадають зусилля інших міністерств із євроінтеграції", - сказав він.

Терьохін підтвердив, що в суботу, 12 лютого, Кабмін на своєму засіданні має намір затвердити структури міністерств.

Він також сказав, що визначився вже зі своїми заступниками, але відмовився назвати їхні імена до офіційного призначення їх на ці посади, зазначивши тільки, що вони будуть призначені відразу ж після затвердження структури міністерства.

Як повідомлялося, віце-прем'єр із європейської інтеграції Олег Рибачук заявив про намір Кабміну реорганізувати Міністерство економіки й з питань європейської інтеграції в Міністерство економіки і в окремий державний комітет з європейській інтеграції.

З його слів, цьому комітету буде віддано в підпорядкування близько 20% Міністерства економіки (близько 300 чоловік), які відповідали за євроінтеграцію, а також переговори щодо вступу в СОТ.

Зі слів Рибачука, текст указу президента про створення Комітету з євроінтеграції знаходиться на підписі в Ющенка й буде оприлюднений у найближчі дні.

Українські Новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування