Інтер транслюватиме Лазаренка 30 хвилин

Четвер, 10 лютого 2005, 16:44
Шевченківський районний суд Києва в повному обсязі задовольнив позов екс-прем'єр-міністра Павла Лазаренка щодо визнання недостовірною інформації, виготовленої ТРК "Альтернатива" і показаної телеканалом "Інтер" у фільмі "Справжній детектив".

Про це повідомила адвокат Лазаренка Марина Довгопола, передає УНІАН.

У фільмі йдеться про причетність Лазаренка до замовних вбивств Євгена Щербаня та Вадима Гетьмана.

За словами Довгополої, суд визнав інформацію про причетність Лазаренка до замовних вбивств, розповсюджену "Інтером", недостовірною. Суд також зобов'язав "Інтер" надати Лазаренку 30 хвилин ефірного часу для спростування зазначеної інформації. За словами адвоката, телеканал має надати ефір, як тільки судове рішення набуде сили, тобто через місяць.

Водночас Долгопола зауважила, що сьогоднішнє судове рішення, імовірно, буде оскаржуватися. "Воно (рішення) надзвичайно невигідне для "Інтера" і невигідне для Генпрокуратури з точки зору її дій", - сказала адвокат.

Довгопола також повідомила, що було встановлено, що фільм насправді є офіційним замовленням від Генпрокуратури. За її словами, до матеріалів справи залучений договір від 30 вересня 2003 року, підписаний керівником ТРК і заступником генпрокурора Шинальським на виготовлення стрічки на платній основі.

Автор фільму Валентина Лебєдєва в суді розповіла, що матеріали для створення фільму їй надавав інший тодішній заступник генпрокурора Ігор Дріжчаний, а загалом ГПУ максимально сприяла створенню стрічки. Щоправда, "Альтернатива" не повідомила в суді суму, на яку було укладено договір.

Долгопола наголосила, що останнє питання ще має з'ясовуватися, оскільки виходить, що ГПУ замовила стрічку за бюджетні кошти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування