Ющенка просять переділити частоти каналів Пінчука, Януковича і Суркіса з Плужніковим

Четвер, 10 лютого 2005, 20:47
Телеканал Тоніс вимагає відставки Нацради з телебачення і радіомовлення та перерозподілу частот на конкурсній і прозорій основі.

Про це йдеться в листі телеканалу на адресу президента Ющенка, Голови Верховної Ради Володимира Литвина, прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, голови РНБОУ Петра Порошенка, Генпрокурора Святослава Піскуна та голови СБУ Олександра Турчинова

Тоніс зазначає, що НРУ "методично нищила національний інформаційний простір на користь наближених до колишньої влади політичних сил".

За даними каналу, впродовж 2003-2004 років "донецький" клан в особі трьох телеканалів – "ТРК Україна", "КРТ" – "Київська Русь телебачення" та НТН отримали 186 ліцензій і намагаються на позаконкурсній основі отримати ще 30 ліцензій.

"Інший телевізійний "холдинг", що належить зятю колишнього президента Віктору Пінчуку ("Новий канал", ICTV, СТБ та М1), сумарно отримав 279 ліцензій. В планах – отримання ще 475 ліцензій. Група Суркіса-Медведчука-Плужникова фактично контролює всі загальнонаціональні метрові телеканали ("Інтер", 1+1, ТЕТ та частково - УТ-1)", зазначає канал.

Для порівняння "ТОНІС" нагадує, що має подання Національної Ради (НР) на прорахунок 33 частот, 19 з яких прораховані та прорахунок належним чином сплачений каналом, але жодної частоти не отримав.

"Подібна ситуація була й з прорахуванням частот: "Укрчастотнагляд" на наше прохання здійснити прорахунок частот, відповів, що частотного ресурсу в означених містах не існує. Пізніше виявилось, що частоти в цих же містах є. Але отримали їх наближені до тодішнього прем’єра Януковича телеканали НТН та "Київська Русь", - зазначає Тоніс.

"Подібна ситуація спостерігається й з іншими теле- та радіокомпаніями, які не належать до холдингів медіа-олігархів. Таким чином, НРУ з питань телебачення та радіомовлення не виконала своїх функцій по формуванню конкурентного середовища в національному інформаційному просторі і поставила під загрозу національну безпеку країни", - говориться в листі.

Тому Тоніс вимагає відставки всіх членів Нацради з телерадіомовлення, вилучення всієї документації Нацради для забезпечення недопущення фальсифікацій і підробок, недопущення призначення старих членів НР до її нового складу.

Також канал вимагає оприлюднення "Укрчастотнаглядом" закритої інформації про весь наявний частотний ресурс та перерозподілу частот на конкурсній і "абсолютно прозорій" основі.

Генпрокуратуру та РНБО канал просить розслідувати зловживання Нацради.

Канал закликає колег приєднатися до акції висловлення недовіри Нацраді з телерадіомовлення.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
Усі новини...