Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин тепер не аграрій, але має демплатформу й орієнтується на Європейську народну партію

Четвер, 10 лютого 2005, 23:00
Народна аграрна партія рішенням з'їзду змінила назву на Народну партію. Таке рішення було ухвалено всіма 306 делегатами.

Делегати з'їзду прийняли рішення внести відповідні зміни до установчих документів партії, а також ухвалили "Маніфест національного єднання", в якому закликали "протидіяти всьому, що загрожує цілісності країни і єдності народу, незалежно, від чийого імені і під якими прапорами це робиться".

"Від кланово-олігархічної держави ми повинні перейти до дійсно народної держави", - йдеться в Маніфесті.

Також в цьому документі вказується, що Народній партії "духовно близькі ідеали й цінності, проголошені Європейською народною партією, і так само, як вона стала виразником інтересів об'єднаної Європи, Народна партія стане виразником інтересі української солідарної нації".

До новоназваної Народної партії України вступила демократична платформа НДП.

Всі 65 осіб, які представляють демплатформу та написали заяви про вступ до НПУ, були прийняті з’їздом.

Серед прийнятих, зокрема, екс-міністр економіки Микола Деркач, народні депутати Олег Салмін, Віталій Олуйко, Олег Зарубінський і Володимир Кафарський.

Також рішенням з'їзду було задоволено прохання Миколи Гладія про складення ним повноважень першого заступника голови партії. На його місце призначено Ігоря Єрємєєва, а заступниками голови партії стали Олег Зарубінський, Катерина Ващук і Василь Шпак.

На прес-конференції після з'їзду, відповідаючи на запитання про звільнення з раніше займаної посади в партії Гладія, Литвин, зокрема, сказав: "Незамінних людей не існує. Але й посад на всіх в державі не вистачить".

Після прес-конференції, на прохання журналістів, це питання прокоментував також Зарубінський. На його думку, Гладій "вважає, що його неадекватно оцінює керівництво партії".

Зарубінський сказав, що у Гладія "були зазіхання на посідання посад в уряді, може, навіть на рівні віце-прем'єра", але зазначив, що партія не займалася лобіюванням своїх кандидатур.

З іншого боку, свій прихід в Народну партію Зарубінський назавав "закономірним", зазначивши, що вже тривалий час голосування народних депутатів, які представляли демплатформу в НДП були ідентичними з голосуванням фракції Народної аграрної партії.

Він підкреслив, що за рахунок цих "кількох депутатів" інколи й було можливим голосування, а також , зокрема, стала можливою й відставка Кабінету міністрів.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування