Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко знову поговорив з пікетниками. Тепер з ворогами креатури Литвина

П'ятниця, 11 лютого 2005, 10:26
Близько 100 учасників кампанії "Пора" пікетували секретаріат президента з вимогою відставки нового губернатора Дніпропетровської області Сергія Касьянова.

Одночасно з активістами кампанії "Пора" секретаріат пікетували ще близько 100 людей, які прийшли з іншими вимогами.

Масові акції біля секретаріату розпочалися близько 9:00, коли до нього прибуло 50 жителів Ужгорода з вимогою завершити розслідування кримінальної справи за фактом розкрадання грошей міського бюджету.

Зі слів одного з організаторів акції, депутата Ужгородської міської ради Юрія Чижмара, Кабінет Міністрів виділив у місцевий бюджет Ужгорода 57 млн. гривень.

Однак, 21 млн. гривень із цих грошей були перераховані на фіктивну фірму й безвісти зникли. На думку учасників акції, у цьому винен мер Ужгорода Віктор Погорєлов.

Чижмар повідомив, що обласна прокуратура порушила кримінальну справу за цим фактом, однак зараз розслідування цієї справи затягується.

Жителі Ужгорода тримають плакати: "Ющенко! Ужгородці з тобою до кінця!", "Мер забрав мільйони - заберіть мера".

Близько 9:30 до будинку секретаріату також підійшли близько 100 прихильників кампанії "Пора" з вимогами звільнити Касьянова.

Зустрівшись із ужгородцями, активісти "Пори" почали скандувати: "Схід і Захід разом" і розмістилися неподалік від них.

Зі слів одного з організаторів акції Андрія Юсова, в акції беруть участь жителі Дніпропетровська, які вважають призначення Касьянова помилковим, оскільки раніше Касьянов агітував за екс-кандидата в президенти Віктора Януковича.

"Ця людина з моральної точки зору не має права представляти нову владу", - сказав Юсов.

Активісти кампанії прийшли до секретаріату із плакатами: "Ющенку - так! Касьянову - ні!", "Ні - перефарбованим губернаторам".

Близько 10:00 до будинку секретаріату підійшли ще близько 50 осіб, які розмістилися неподалік від інших пікетників.

Зі слів новоприбулих, вони представляють молодіжне громадське об'єднання "Люстрація" і вимагають від президента Віктора Ющенка звільнити генерального прокурора Святослава Піскуна.

Сам Ющенко в п'ятницю зранку підійшов до групи пікетувальників і швидко з ними переговорив. Об 11 годині в Будинку з химерами, що навпроти секретаріату президента, президент зустрічався з групою американських конгресменів.

За словами речника Ющенка Ірини Геращенко, президент сказав пікетувальникам, що призначення Касьянова губернатором відбулося в результаті консультацій з різними партіями, в тому числі Народною аграрною.

Ющенко також пообіцяв, що голос народу під час його діяльності буде почутий, і додав, що в державі багато ефективних управлінців, але сказати, що їх надлишок - не можна.

Це вже не перший випадок, коли Ющенко виходив до пікетувальників. Так було також у середу.

Як повідомлялося, 4 лютого Ющенко призначив дніпропетровським губернатором члена Народної аграрної партії Касьянова.

Прокуратура Закарпатської області порушила 14 січня кримінальну справу за фактом зникнення 21 млн. гривень із міського бюджету Ужгорода.

"Українська правда", Українські новини

Читайте також:

Ющенко звільнив першого губернатора. Креатуру Литвина

ПІШОВ У ВІДСТАВКУ НОВИЙ ГУБЕРНАТОР ХМЕЛЬНИЧЧИНИ

Новий губернатор Харківщини під час хвороби спілкується через інтернет-форуми

Ющенко вийшов до пікетувальників на Банковій і дав пораду

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...